Рецепт Лобіо червоне фото

Лобіо червоне
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі, Бобові, Квасоля
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Лобі

Дуже корисне і ситне блюдо з грузинської кухні - прекрасний варіант для обіду або вечері. До вашої уваги - класичний рецепт червоного лобіо.

Взагалі, сама назва страви походить від назви квасолі по грузинськи - лобі. Дане блюдо - прекрасний варіант для поста. Для приготування лобіо червоного в ідеалі використовується навіть не квасоля, а окремий вид бобів - їх називають Гіацинтове через специфічну забарвлення. Також можна готувати лобіо із стручкової зеленої квасолі. Пам'ятайте, що в готове страв квасоля повинна залишитися цілою. Для правильного приготування лобіо червоне потрібно правильно квасолю відварити: замочити попередньо годин на 12, при варінні міняти воду тричі, варити близько 1 годину. Для спрощення можна взяти квасоля консервовану, як в цьому варіанті.

  • Банка червоної консервованої квасолі - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
  • Braai - 50 грам
  • Оцет винний червоний - 1 Ст. Ложка
  • Перець червоний стручковий - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Чабер сушений мелений - 2 чайних ложки
  • Сіль, перець - За смаком
лобіо червоне - фото крок 1
Квасоля з банки висипаємо в каструлю, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню.
лобіо червоне - фото крок 2
Цибулю ріжемо півкільцями.
лобіо червоне - фото крок 3
Обсмажуємо і додаємо до квасолі.
лобіо червоне - фото крок 4
Дрібно ріжемо часник, можна придушити в чеснокодавке. Подрібнюємо зелень, додаємо оцет, а також дрібно ріжемо перець. Все це відправляється в квасоля.
лобіо червоне - фото крок 5
При бажання можна збити блендером.
лобіо червоне - фото крок 6
Готову страву подаємо гарячим або холодним. Смачного)

Схожі рецепти