Лобіо червоне
(покроковий рецепт з фото)
Дуже корисне і ситне блюдо з грузинської кухні - прекрасний варіант для обіду або вечері. До вашої уваги - класичний рецепт червоного лобіо.
Взагалі, сама назва страви походить від назви квасолі по грузинськи - лобі. Дане блюдо - прекрасний варіант для поста. Для приготування лобіо червоного в ідеалі використовується навіть не квасоля, а окремий вид бобів - їх називають Гіацинтове через специфічну забарвлення. Також можна готувати лобіо із стручкової зеленої квасолі. Пам'ятайте, що в готове страв квасоля повинна залишитися цілою. Для правильного приготування лобіо червоне потрібно правильно квасолю відварити: замочити попередньо годин на 12, при варінні міняти воду тричі, варити близько 1 годину. Для спрощення можна взяти квасоля консервовану, як в цьому варіанті.
- Банка червоної консервованої квасолі - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Braai - 50 грам
- Оцет винний червоний - 1 Ст. Ложка
- Перець червоний стручковий - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Чабер сушений мелений - 2 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком