Салат «Літо червоне»
(покроковий рецепт з фото)
Соковитий, яскравий і смачний, це салат буде відмінним гарніром до курки. А може бути і непоганим вечерею для всіх, хто стежить за фігурою!
Готуйте цей салат саме з молоденькою буряка, яку приємно їсти сирий. Додавання слив (краще кисло-солодких і твердих) і апельсина надає салату дуже приємну фруктову нотку. Масло для салату беріть з ніжним смаком, наприклад, гарбузове.
- Буряк - 2 штуки (молоденька)
- Капуста червона - 150 грам
- Перець солодкий - 1 штука (невеликий)
- Слива - 4-5 штук (червона кисло-солодка)
- Апельсин - 1 штука (невеликий)
- Кукурудза - 3 Ст. Ложки (консервована)
- Зелень - 1/2 пучка (цибуля і кріп)
- Насіння соняшнику - 2 Ст. Ложки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка(+ 1 чайна ложка для буряка)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (гарбузове або виноградних кісточок)
Молоденьку бурячок наріжте тонкою соломкою і полийте 1 чайною ложечкою лимонного соку.
Тонко нашатковану червону капусту трохи перетріть з сіллю, відіжміть зайвий сік.
Змішайте капусту з cвеклой, трохи полийте олією і перемішайте, так ці яскраві овочі не забарвлять собою весь салат.
Додайте нарізані часточками або скибочками сливи, очищений і філетірованний апельсин, консервовану кукурудзу і невеликий солодкий перець.
Змішайте мед з лимонним соком. Можете додати апельсиновий сік, що залишився від оброблення апельсина. Влийте масло і збийте заправку виделкою. Полийте салат і перемішайте. Посипте рубаною зеленню цибулі і кропу і соняшниковим насінням. Подавайте відразу.