Рецепт Салат «Літо червоне» фото

Салат «Літо червоне»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі, Фрукти, Капуста, Зелень, Кукурудза, Червона капуста, Кріп
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На швидку руку, Літні
Салати

Соковитий, яскравий і смачний, це салат буде відмінним гарніром до курки. А може бути і непоганим вечерею для всіх, хто стежить за фігурою!


Готуйте цей салат саме з молоденькою буряка, яку приємно їсти сирий. Додавання слив (краще кисло-солодких і твердих) і апельсина надає салату дуже приємну фруктову нотку. Масло для салату беріть з ніжним смаком, наприклад, гарбузове.

  • Буряк - 2 штуки (молоденька)
  • Капуста червона - 150 грам
  • Перець солодкий - 1 штука (невеликий)
  • Слива - 4-5 штук (червона кисло-солодка)
  • Апельсин - 1 штука (невеликий)
  • Кукурудза - 3 Ст. Ложки (консервована)
  • Зелень - 1/2 пучка (цибуля і кріп)
  • Насіння соняшнику - 2 Ст. Ложки
  • Мед - 1 Чайна ложка
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка(+ 1 чайна ложка для буряка)
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (гарбузове або виноградних кісточок)
салат «Літо червоне» - фото крок 1
Молоденьку бурячок наріжте тонкою соломкою і полийте 1 чайною ложечкою лимонного соку.
салат «Літо червоне» - фото крок 2
Тонко нашатковану червону капусту трохи перетріть з сіллю, відіжміть зайвий сік.
салат «Літо червоне» - фото крок 3
Змішайте капусту з cвеклой, трохи полийте олією і перемішайте, так ці яскраві овочі не забарвлять собою весь салат.
салат «Літо червоне» - фото крок 4
Додайте нарізані часточками або скибочками сливи, очищений і філетірованний апельсин, консервовану кукурудзу і невеликий солодкий перець.
салат «Літо червоне» - фото крок 5
Змішайте мед з лимонним соком. Можете додати апельсиновий сік, що залишився від оброблення апельсина. Влийте масло і збийте заправку виделкою. Полийте салат і перемішайте. Посипте рубаною зеленню цибулі і кропу і соняшниковим насінням. Подавайте відразу.

Схожі рецепти