Рецепт Торт «Літо в Парижі» фото

Торт «Літо в Парижі»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Ягоди, Фрукти, Яйця, Банан, Полуниця, Виноград
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Торти

Коли чуєш словосполучення "літо в Парижі" - в голову приходять тільки красиві асоціації. Саме таким і виходить однойменний торт, легкий повітряний і дуже красивий. Спробуйте і переконайтеся самі!

Не можна сказати, що це простий рецепт приготування торта "літо в Парижі", Проте, іноді варто трохи помучитися, щоб отримати прекрасний фінальний результат. Прикраса такого тортика - справа, суто індивідуальне. Ви можете використовувати будь-які доступні фрукти та ягоди. Вдалого приготування!

  • Борошно - 140 грам
  • Розпушувач - 6 чайних ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Молоко - 130 мілілітрів
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 150 грам(+ 100 грам для сиропу)
  • Вапно - 2 чайних ложки (сік)
  • Цедра лимону - 1/2 штуки
  • Вода - 100 мілілітрів (для сиропу)
  • Ваніль - 1 штука (стручок)
  • Полуниця - 600 грам
  • Банани - 5 штук
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Крохмаль кукурудзяний - 15 грам
  • Жовтки яєчні - 2 штуки
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Желатин - 10 грам
  • Шоколад чорний - 200 грам
  • Свіжі фрукти для прикраси - 1 За смаком (виноград, полуниця, банани)
торт
Просіваємо в миску борошно з розпушувачем і сіллю. Паралельно, в сотейнике, підігріваємо молоко і розчиняємо в ньому вершкове масло.
торт
Міксером збиваємо яйця з цукром. В кінці додаємо сік лайма і лимонну цедру.
торт
У яєчну масу просіваємо 1/3 борошна, перемішуємо лопаткою. Потім ще двічі додаємо борошно і перемішуємо. Молоко з маслом повторно підігрійте і влийте в тісто, перемішайте до однорідності.
торт
Переливаємо тісто в роз'ємну форму (24 см), попередньо змащену маслом. Випікаємо бісквіт в духовці 25 хвилин, температура 180 градусів.
торт
Приготуємо ванільний сироп. У сотейнику кип'ятимо: воду з цукром, насінням і стручком ванілі. Коли цукор розчиниться, зніміть з вогню. Желатин замочити в холодній воді, щоб він набряк. Відкладіть частину полуниці і банан в сторону. Іншу полуницю, банани і лимонний сік пюріруем в блендері.
торт
Відкладені ягоди і банан наріжте кубиками. Кип'ятимо молоко, підмішуємо до нього кукурудзяний крохмаль, жовтки і цукрову пудру. Проварите до загустения, потім зніміть з вогню, остудіть, додайте желатин і фруктово-ягідне пюре з блендера. Знову остудіть.
торт
Збийте вершки і додайте в крем, перемішайте.
торт
Розріжте бісквіт на три коржа. Перший корж просочіть ванільним сиропом і викладіть на дно рознімної форми. Зверху викладіть 1/3 полунично-бананового крему.
торт
Викладіть частина порізаної полуниці і банана. Наступний корж також просочіть сиропом і викладіть зверху. На нього викладаємо крем і залишилися шматочки ягід і банана. Третій корж просочуємо сиропом, укладаємо на другий корж. Покриваємо кремом і розрівнюємо його. Ставимо торт на ніч у холодильник.
торт
Обмотайте ацетатної плівкою торт, щоб вимірювати діаметр. Нанесіть на плівку темперований чорний шоколад і обмотайте торт. Поставте торт в холодильник для застигання шоколаду. Готовий торт прикрашаємо свіжими бананами, полуницею та виноградом.
торт
Смачного!

Схожі рецепти