Торт «Літо в Парижі»
(покроковий рецепт з фото)
Коли чуєш словосполучення "літо в Парижі" - в голову приходять тільки красиві асоціації. Саме таким і виходить однойменний торт, легкий повітряний і дуже красивий. Спробуйте і переконайтеся самі!
Не можна сказати, що це простий рецепт приготування торта "літо в Парижі", Проте, іноді варто трохи помучитися, щоб отримати прекрасний фінальний результат. Прикраса такого тортика - справа, суто індивідуальне. Ви можете використовувати будь-які доступні фрукти та ягоди. Вдалого приготування!
- Борошно - 140 грам
- Розпушувач - 6 чайних ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 130 мілілітрів
- Вершкове масло - 60 грам
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 150 грам(+ 100 грам для сиропу)
- Вапно - 2 чайних ложки (сік)
- Цедра лимону - 1/2 штуки
- Вода - 100 мілілітрів (для сиропу)
- Ваніль - 1 штука (стручок)
- Полуниця - 600 грам
- Банани - 5 штук
- Цукрова пудра - 100 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Крохмаль кукурудзяний - 15 грам
- Жовтки яєчні - 2 штуки
- Вершки - 200 мілілітрів
- Желатин - 10 грам
- Шоколад чорний - 200 грам
- Свіжі фрукти для прикраси - 1 За смаком (виноград, полуниця, банани)
Просіваємо в миску борошно з розпушувачем і сіллю. Паралельно, в сотейнике, підігріваємо молоко і розчиняємо в ньому вершкове масло.
Міксером збиваємо яйця з цукром. В кінці додаємо сік лайма і лимонну цедру.
У яєчну масу просіваємо 1/3 борошна, перемішуємо лопаткою. Потім ще двічі додаємо борошно і перемішуємо. Молоко з маслом повторно підігрійте і влийте в тісто, перемішайте до однорідності.
Переливаємо тісто в роз'ємну форму (24 см), попередньо змащену маслом. Випікаємо бісквіт в духовці 25 хвилин, температура 180 градусів.
Приготуємо ванільний сироп. У сотейнику кип'ятимо: воду з цукром, насінням і стручком ванілі. Коли цукор розчиниться, зніміть з вогню. Желатин замочити в холодній воді, щоб він набряк. Відкладіть частину полуниці і банан в сторону. Іншу полуницю, банани і лимонний сік пюріруем в блендері.
Відкладені ягоди і банан наріжте кубиками. Кип'ятимо молоко, підмішуємо до нього кукурудзяний крохмаль, жовтки і цукрову пудру. Проварите до загустения, потім зніміть з вогню, остудіть, додайте желатин і фруктово-ягідне пюре з блендера. Знову остудіть.
Збийте вершки і додайте в крем, перемішайте.
Розріжте бісквіт на три коржа. Перший корж просочіть ванільним сиропом і викладіть на дно рознімної форми. Зверху викладіть 1/3 полунично-бананового крему.
Викладіть частина порізаної полуниці і банана. Наступний корж також просочіть сиропом і викладіть зверху. На нього викладаємо крем і залишилися шматочки ягід і банана. Третій корж просочуємо сиропом, укладаємо на другий корж. Покриваємо кремом і розрівнюємо його. Ставимо торт на ніч у холодильник.
Обмотайте ацетатної плівкою торт, щоб вимірювати діаметр. Нанесіть на плівку темперований чорний шоколад і обмотайте торт. Поставте торт в холодильник для застигання шоколаду. Готовий торт прикрашаємо свіжими бананами, полуницею та виноградом.
Смачного!