Рецепт Щучі котлети під соусом з білих грибів фото

Щучі котлети під соусом з білих грибів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Щука
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Котлети

Щука і білі гриби - чудове поєднання! Такі котлети прикрасять будь-який святковий стіл. Ніжні, соковиті, ароматні!

Багато хто вважає щуку рибою сухою і несмачною. Однак, знаючи пару секретів, я часто готую з щуки і котлети, і пельмені. Результат завжди прекрасний. Вже не кажу про фаршированої риби! Сміливо додавайте в фарш з щуки свіже свиняче сало і тоді ваші страви будуть танути в роті.

  • Щука - 600 грам (чисте філе)
  • Сало свиняче - 100 грам (свіже)
  • Кнопка - 2 скибочки
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (невеликий)
  • Гриби білі - 3-4 штук
  • Яйце - 1 штука (некрупное)
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Масло топлене - 1 Ст. Ложка
  • Зелена цибуля, пір'я - 2-3 штук (для соусу)
  • Гриби білі - 4-5 штук (для соусу)
  • Вершкове масло - 15 грам
  • Вершки - 200 грам(20% жирності)
  • Чорний перець - За смаком
щучі котлети під соусом з білих грибів - фото крок 1
Візьміть свіжу щуку і білі гриби.
щучі котлети під соусом з білих грибів - фото крок 2
Підсмажте гриби з цибулею до позолоти на рослинній олії, додавши трішечки топленого - це зробить котлети ароматні. Остудіть.
щучі котлети під соусом з білих грибів - фото крок 3
Рибу очистіть і випатрайте. Зніміть філе і приберіть кістки. Наріжте сало шматочками і пропустіть разом з щучим філе через м'ясорубку або подрібнити блендером.
щучі котлети під соусом з білих грибів - фото крок 4
Додайте грибну піджарку, замоченную в молоці булку, яйце, посоліть і поперчіть за смаком. Не додавайте більше ніяких прянощів, щоб не забити ніжний аромат грибів і щуки.
щучі котлети під соусом з білих грибів - фото крок 5
Пробийте фарш до однорідності або ще раз пропустіть через м'ясорубку. Приберіть в холодильник на півгодини.
щучі котлети під соусом з білих грибів - фото крок 6
Вологими руками сформуйте невеликі круглі котлети і запаніруйте їх у борошні. Для панірування краще брати рисове борошно, вона майже не горить.
щучі котлети під соусом з білих грибів - фото крок 7
Обсмажте котлети до рум'яної скоринки з двох сторін. Потім перекладіть у форму і поставте в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 15. Також можна хлюпнути в сковороду трохи води і під кришкою на малому вогні довести котлети до готовності. Це обов'язковий крок, щука повинна бути повністю приготовлена!
щучі котлети під соусом з білих грибів - фото крок 8
Поки котлети доходять, приготуйте соус. Дрібно наріжте зелену цибулю і білі гриби. Підсмажте на вершковому маслі до позолоти. Влийте вершки і уварити до загустіння. Посоліть і поперчіть за смаком.
щучі котлети під соусом з білих грибів - фото крок 9
Подавайте котлети гарячими з ароматним грибним соусом. Смачного!

Схожі рецепти