Щучі котлети під соусом з білих грибів
(покроковий рецепт з фото)
Щука і білі гриби - чудове поєднання! Такі котлети прикрасять будь-який святковий стіл. Ніжні, соковиті, ароматні!
Багато хто вважає щуку рибою сухою і несмачною. Однак, знаючи пару секретів, я часто готую з щуки і котлети, і пельмені. Результат завжди прекрасний. Вже не кажу про фаршированої риби! Сміливо додавайте в фарш з щуки свіже свиняче сало і тоді ваші страви будуть танути в роті.
- Щука - 600 грам (чисте філе)
- Сало свиняче - 100 грам (свіже)
- Кнопка - 2 скибочки
- Молоко - 50 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (невеликий)
- Гриби білі - 3-4 штук
- Яйце - 1 штука (некрупное)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Масло топлене - 1 Ст. Ложка
- Зелена цибуля, пір'я - 2-3 штук (для соусу)
- Гриби білі - 4-5 штук (для соусу)
- Вершкове масло - 15 грам
- Вершки - 200 грам(20% жирності)
- Чорний перець - За смаком
Візьміть свіжу щуку і білі гриби.
Підсмажте гриби з цибулею до позолоти на рослинній олії, додавши трішечки топленого - це зробить котлети ароматні. Остудіть.
Рибу очистіть і випатрайте. Зніміть філе і приберіть кістки. Наріжте сало шматочками і пропустіть разом з щучим філе через м'ясорубку або подрібнити блендером.
Додайте грибну піджарку, замоченную в молоці булку, яйце, посоліть і поперчіть за смаком. Не додавайте більше ніяких прянощів, щоб не забити ніжний аромат грибів і щуки.
Пробийте фарш до однорідності або ще раз пропустіть через м'ясорубку. Приберіть в холодильник на півгодини.
Вологими руками сформуйте невеликі круглі котлети і запаніруйте їх у борошні. Для панірування краще брати рисове борошно, вона майже не горить.
Обсмажте котлети до рум'яної скоринки з двох сторін. Потім перекладіть у форму і поставте в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 15. Також можна хлюпнути в сковороду трохи води і під кришкою на малому вогні довести котлети до готовності. Це обов'язковий крок, щука повинна бути повністю приготовлена!
Поки котлети доходять, приготуйте соус. Дрібно наріжте зелену цибулю і білі гриби. Підсмажте на вершковому маслі до позолоти. Влийте вершки і уварити до загустіння. Посоліть і поперчіть за смаком.
Подавайте котлети гарячими з ароматним грибним соусом. Смачного!