Рецепт Щоковина запечена фото

Щоковина запечена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Щоковина не надто популярна через свою жорсткості і тривалості приготування. Але сьогодні я хочу запропонувати вам відмінний рецепт, як приготувати Щоковина, запечену дуже смачно і без проблем!

Опис приготування:

Мій рецепт, як приготувати запечену Щоковина не вимагає особливих зусиль. Необхідно просто замаринувати гарненько її (це дуже важливий етап), а потім нашпигувати часником і відправити в духовку. Що може бути простіше! А смак просто приголомшливий. Таке блюдо можна подати до святкового столу і ваші гості навіть не зрозуміють, що перед ними непримітна і недорога щековина.

  • Свинина - 1 кілограм
  • Соєвий соус - 120 мілілітрів
  • Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 4-6 зубчиків
  • Суміш спецій - 2 Ст. Ложки (паприка, розмарин, спеції для м'яса, перець духмяний мелений, чебрець, базилік)
  • Сіль - За смаком
щоковина запечена - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
щоковина запечена - фото крок 2
Гарненько натріть Щоковина сумішшю спецій і невеликою кількістю солі, залийте соєвим соусом і бальзамічним оцтом, залиште маринуватися не менше 2 годин, а краще залишити на ніч, тоді щековина вийде просто неймовірно смачною.
щоковина запечена - фото крок 3
У замариноване свининку зробіть надрізи ножем, в які вставте шматочки часнику. Що залишився часник покладіть зверху на Щоковина.
щоковина запечена - фото крок 4
Перекладіть Щоковина на фольгу, складену в декілька шарів, вилийте маринад і часник.
щоковина запечена - фото крок 5
Щільно загорніть свининку в фольгу і відправте в духовку на 2-2, 5 годину (температура 170 градусів).
щоковина запечена - фото крок 6
Ось результат - смачна, соковита, ароматна свинина!
щоковина запечена - фото крок 7
Така свинина дуже смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Скажу більше, в холодному вигляді мені подобається навіть більше, я тонко нарізаю Щоковина на скибочки і подаю в якості нарізки - виходить незрівнянно.
щоковина запечена - фото крок 8
А ось м'ясо в розрізі в гарячому вигляді.

Схожі рецепти