Щоковина запечена
(покроковий рецепт з фото)
Щоковина не надто популярна через свою жорсткості і тривалості приготування. Але сьогодні я хочу запропонувати вам відмінний рецепт, як приготувати Щоковина, запечену дуже смачно і без проблем!
Мій рецепт, як приготувати запечену Щоковина не вимагає особливих зусиль. Необхідно просто замаринувати гарненько її (це дуже важливий етап), а потім нашпигувати часником і відправити в духовку. Що може бути простіше! А смак просто приголомшливий. Таке блюдо можна подати до святкового столу і ваші гості навіть не зрозуміють, що перед ними непримітна і недорога щековина.
- Свинина - 1 кілограм
- Соєвий соус - 120 мілілітрів
- Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка
- Часник - 4-6 зубчиків
- Суміш спецій - 2 Ст. Ложки (паприка, розмарин, спеції для м'яса, перець духмяний мелений, чебрець, базилік)
- Сіль - За смаком

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Гарненько натріть Щоковина сумішшю спецій і невеликою кількістю солі, залийте соєвим соусом і бальзамічним оцтом, залиште маринуватися не менше 2 годин, а краще залишити на ніч, тоді щековина вийде просто неймовірно смачною.

У замариноване свининку зробіть надрізи ножем, в які вставте шматочки часнику. Що залишився часник покладіть зверху на Щоковина.

Перекладіть Щоковина на фольгу, складену в декілька шарів, вилийте маринад і часник.

Щільно загорніть свининку в фольгу і відправте в духовку на 2-2, 5 годину (температура 170 градусів).

Ось результат - смачна, соковита, ароматна свинина!

Така свинина дуже смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Скажу більше, в холодному вигляді мені подобається навіть більше, я тонко нарізаю Щоковина на скибочки і подаю в якості нарізки - виходить незрівнянно.

А ось м'ясо в розрізі в гарячому вигляді.