Щи з солоною капусти
(покроковий рецепт з фото)
Одна з радновідностей щей - це щі з солоною капусти. Як їх готувати? Та так само, власне, як і всі інші щі. Просто для них нам потрібна квашена капуста.
Традиційні російські щі готуються з кислої капусти. Але можна домогтися кислоти, загасивши свіжу капусту з оцтом. Взагалі, щі і борщ повинні бути з невеликою кислинкою.
- Яловичина на кістці - 500 грам
- Квашена капуста - 500 грам
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
- Зелень - За смаком
Для початку візьмемо яловичину на кістці. Можна взяти і свинину, і курку, як хочете. Але найсмачніші щі виходять саме з яловичих кісток. Нам потрібно їх відварити в 3-літровій каструлі. Обов'язково зніміть накип.
Тепер займемося овочами. Картоплю і цибулю чистимо і ріжемо, морква трьом на тертці. Дістаємо сковорідку. Наливаємо соняшникової масло. Пасеруємо цибулю з морквою до золотистого кольору.
Поки овочі гасяться, витягуємо з звареного бульйону кісточки і закладаємо картоплю. Також, можна покласти перчик горошком, лавровий лист і спеції.
Далі, промиваємо кислу капусту в разі потреби. Перевірте, якщо вона в оцті або перекисло, треба це зробити, інакше суп буде кислий. Закладаємо капусту разом з засмажкою в суп.
Через п'ятнадцять хвилин вимикаємо. Щи із квашеної капусти готові! Останній штрих - додаємо зелень і закриваємо кришкою.
Традиційно щі подають на другий день. Тоді консистенція стає краще, а смак більш насиченим. Смачного!