Імбирний кекс з солоною карамеллю
(покроковий рецепт з фото)
У скарбничку з нескладними і апетитними варіантами домашньої випічки я рекомендую додати це рецепт. Приголомшливий аромат і насичений смак обов'язково припадуть до душі вам, вашим близьким і гостям.
Уявляю докладний покроковий рецепт приготування імбирного кексу з солоною карамеллю. Випічка виходить дійсно дуже класною, а карамель підходить сюди, як неможна краще. Сам процес замішування тіста, як і інгредієнти, цілком простий, так що навіть якщо ви новачок на кухні, впевнена, зможете без праці повторити рецепт на своїй кухні.
- Борошно - 2 склянки
- Мелений імбир - 2-4 чайних ложок
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Гвоздика - 1/4 чайних ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Коричневий цукор - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Потоку - 1 Склянка
- Вода - 1/2 склянки
- Цукор - 100 грам (карамель)
- Вершкове масло - 100 грам (карамель)
- Вершки - 120 мілілітрів (карамель)
- Сіль - 1 Чайна ложка (карамель)
1. Увімкніть духовку на 180 градусів і залиште нагріватися. У глибоку миску надішліть просіяне борошно і все спеції. Акуратно перемішайте і відставте на час.
2. В окремій мисочці збийте до однорідності розм'якшене вершкове масло з яйцем і коричневим цукром.
3. Всипте сухі інгредієнти, влийте патоку і гарячу воду, ретельно все перемішайте.
4. Викладіть тісто у форму, розрівняйте і відправте в духовку. Випікайте кекс близько 35-40 хвилин до готовності.
5. Для приготування карамелі розтопіть цукор.
6. Додайте нарізане кубиками вершкове масло.
7. І влийте вершки.
8. В кінці додайте сіль. Як тільки карамель стала золотистою і повністю однорідної, зніміть з вогню і остудіть. Перед подачею полийте готовий кекс карамеллю.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!