Кекс банановий з кокосової карамеллю
(покроковий рецепт з фото)
Чудово ароматний кекс! Любителям солодких тропічних ароматів неодмінно потрібно спекти цей кекс. Втім, спробувати цей кекс необхідно і всім любителям хрусткої карамельної скоринки! Тим більше, нічого складного в приготуванні немає.
Неймовірно смачний і ароматний кекс! Справжнісінький райська насолода, та ще яке - бананово-кокосове… Забігаючи наперед, хочу дати невелику пораду: кокосову стружку додатково подрібніть в кавомолці, так вона краще просочиться карамеллю. Отже, розповідаю як приготувати банановий кекс з кокосової карамеллю.
- Банан - 2 штуки (дуже стиглі)
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне в / сорт - 5 Ст. Ложок
- Кокосова стружка - 40 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
- Карамель - 3-4 Ст. Ложок
Яйця збийте з цукром (не менше 2 хвилин) до утворення білої пишної маси.
Влийте тонкою цівкою масло, продовжуючи збивати.
Додайте шматочки бананів і збийте ще раз все разом.
Додайте шматочки бананів і збийте ще раз все разом.
Додайте просіяне з розпушувачем борошно, сіль і ванілін. Вимішуйте тісто на низьких оборотах міксера. Всипте половину кокосової стружки і перемішайте.
Перелийте тісто в підготовлену форму і посипте зверху залишилася кокосовою стружкою. Форма повинна бути заповнена не більше, ніж на половину, інакше карамель може втекти!
Випікайте кекс в розігрітій до 200 градусів духовці до легкого рум'янцю стружки. Потім дістаньте форму з духовки і полийте кекс карамеллю. Поверніть в духовку, понизьте температуру до 180 градусів і випікайте до готовності. Перевіряйте готовність зубочисткою - вона повинна виходити з невеликою кількістю вологих крихт.
Вийміть кекс на решітку і гострим ножем зробіть позначку розрізів поверх карамельного шару, щоб потім без проблем різати остиглий кекс.
Остудіть і подавайте до чашечки кави з вершками!