Кекси з кокосової борошна
(покроковий рецепт з фото)
Кекси зі смаком відомого печива "кокосанка" і "райська насолода" будуть дуже приємні до домашнього чаювання, а з білосніжною шапочкою з меренги вони перетворяться в вишуканий десерт!
Рецепт приготування кексів з кокосової борошна надзвичайно простий і дуже швидкий. Якщо не знайдеться кокосової борошна, її можна приготувати самостійно, для цього достатньо перемолоти в кавомолці кокосову стружку. Обсяг тесту розрахований рівно на 12 кексів стандартного розміру, а обсяг білкового крему рівно на це кількість кексів.
- Борошно пшеничне - 220 грам
- Кокосова мука - 70 грам
- Крохмаль - 55 грам
- Цукровий пісок - 295 грам(180 г - в тісто, 115 г - в заварний білковий крем)
- Розпушувач для тіста - 8 грам
- Яйця - 3 грами(2 шт. - в тісто, 1 білок - в вершках)
- Молоко - 150 грам
- Лимонний ароматизатор - 5 грам
- Сіль - 5 грам
- Лимонний сік - 5 капель
- Вода - 30 мілілітрів
Підготуйте продукти відповідно до рецепту.
Змішайте всі сухі інгредієнти. Для початку просійте борошно.
Всипте крохмаль.
Додайте цукровий пісок.
Додайте розпушувач для тіста.
Всипте кокосову борошно.
Перемішайте.
В окремий посуд вбийте два яйця, влейте молоко.
Влийте рослинне масло.
Додайте кілька крапель натурального ароматизатора, в даному випадку лимонний, але можна використовувати будь-який інший - ванільний, апельсиновий.
Для збалансованості смаку додайте сіль.
Перемішайте все рідкі інгредієнти, міксер тут не потрібно.
Влийте суміш рідких інгредієнтів до сухим.
Замісити тісто, воно буде не дуже густим.
Підготуйте формочки для випічки, обсяг тесту розрахований на 12 кексиков.
Заповніть формочки тестом.
Випікайте кекси при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
Вийміть кекси з формочок. Можна зупинитися вже на цьому етапі і просто посипати кекси цукровою пудрою, але можна зробити для них меренгу або білковий заварний крем, адже це справа кількох хвилин.
Для приготування заварного білкового крему з'єднайте 30 мілілітрів води і 115 грамів цукрового піску. Поставте на середній вогонь, на четвертій хвилині нагрівання додайте кілька крапель лимонного соку, варити сироп слід 8 хвилин з моменту закипання.
Візьміть один яєчний білок, додайте до нього дрібку солі.
Збивайте білок з сіллю до м'яких піків.
Після того, як сироп буде готовий, не припиняючи збивання білків влийте до них тонкою цівкою гарячий цукровий сироп, збивайте ще хвилин 10.
Збивайте білки з цукровим сиропом до стійких піків.
Перекладіть заварний білковий крем в кондитерський мішок.
Прикрасьте кекси "шапочкою" крем, зверху посипте кокосовою стружкою.
А тепер можна кликати всіх до чаю з ароматними кокосовими кексами з білосніжним кремом.