Торт з кокосової борошна
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт домашнього тортика з кокосової борошна. М'який бісквіт тут ідеально поєднується з ніжним сирним кремом. До того ж, будь-яка випічка стає ароматні, якщо додати кокосову борошно.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати торт з кокосової борошна. Рецепт кокосового бісквіта тут універсальний, замість апельсинового соку можна використовувати молоко, чай, кави або додати какао-порошок. Білий винний оцет можете замінити на яблучний. Кількість інгредієнтів розраховане на форму діаметром 18 см. Обов'язково спробуйте, виходить дуже смачно!
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Борошно кокосова - 60 грам
- Апельсиновий сік - 150 грам
- Цукор - 145 грам (в бісквіт)
- Рослинна олія - 70 грам
- Білий винний оцет - 30 мілілітрів
- Сода - 1 Чайна ложка
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - 80-100 грам
- Масло кокосове - 100 грам
- Сир сирний - 250-300 грам
- Мигдальні пелюстки - За смаком (для прикраси торта)
Підготуйте всі інгредієнти для бісквіта.
Потім підготуйте форму для випічки. Застелите дно пергаментом або змастіть рослинною олією і присипте борошном. Якщо будете випікати бісквіт в кільці, застелите дно пергаментом і закріпіть його кількома шарами фольги.
Просійте борошно, додайте до неї сіль. Розмішайте віночком.
Апельсиновий сік змішайте з цукром. Влийте туди ж рослинне масло. Збийте міксером, поки цукор повністю не розчиниться. Додайте яблучний оцет. Знову збийте.
Потім насипте борошно і добре перемішайте міксером.
Швидко змішайте соду і воду, вилийте в тісто і перемішайте міксером на низькій швидкості. Тісто має трохи збільшитися в обсязі.
Вилийте тісто у форму. Випікайте корж в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин. Готовність перевіряйте сухий шпажкою.
Дістаньте бісквіт з духовки, дайте постояти 5 хвилин, потім акуратно ножем проведіть між стінками форми і краями бісквіта. Витягніть бісквіт з форми і дайте повністю охолонути.
Далі розріжте бісквіт навпіл.
Підготуйте всі інгредієнти для крему. Кокосове масло має бути кімнатної температури.
Кокосове масло збийте міксером разом з цукровою пудрою. Приблизно 3-4 хвилини.
Додайте сирний сир, збийте ще раз до однорідності.
Тепер зберіть торт, зручно це робити в кільці. Викладіть 1/3 крему на перший корж, розрівняйте.
Накрийте другим коржем. Половину крему викладіть зверху. Приберіть торт на 10 хвилин (не більше! ) в холодильник.
Зніміть кільце, розрівняйте верхню частину крему, залишками змастіть боки. Прикрасьте торт мигдальними пелюстками.
Торт з кокосової борошна готовий, смачного!