Торт «кросівки» з солоною карамеллю
(покроковий рецепт з фото)
Деякі торти можна назвати вишуканою випічкою, цей - не виняток! У цьому рецепті розповім, як приготувати торт "снікерс" з солоною карамеллю - оригінальний торт з ніжним кремом та карамеллю.
Батончик "сникерс" подобається багатьом, але торт, приготований за цим рецептом, припаде до смаку кожному! Шоколадні повітряні коржі в поєднанні з вершковим кремом, обсмаженою арахісом і солоної карамеллю можна сміливо назвати вишуканою випічкою. Цей торт коштує того, щоб витратити кілька годин для його приготування - він стане кращим у вашій колекції рецептів. Для більш насиченого смаку ви можете просочити коржі арахісовим або шоколадним сиропом.
- Вершкове масло 82% - 420 грам(120г в тісто, 60г в карамель, 240г в крем)
- Молоко - 460 грам
- Куряче яйце - 4 штуки
- Білки - 4 штуки
- Цукор - 660 грам(300г в тісто, 170г в карамель, 190г в крем)
- Ванільний цукор - 30 грам(20г в тісто, 10г в крем)
- Борошно - 380 грам
- Какао-порошок - 140 грам
- Розпушувач - 15 грам
- Сода - 4 грами
- Сіль - 7 грам(2г в тісто, 1г в арахісову пасту, 4г в карамель)
- Арахіс обсмажений - 100 грам
- Мед - 30 грам
- Інвертний сироп - 30 грам
- Вода - 30 грам
- Вершки 33% - 240 грам
- Арахісова паста - 80 грам
- Арахіс - 150 грам(100г для начинки, 50г для прикраси)
1. Приготуйте коржі. Дно форми для випічки вистелити папером. Борошно змішайте з какао-порошком, розпушувачем, содою і сіллю. Яйця кімнатної температури з'єднайте з м'яким вершковим маслом, цукром і ванільним цукром. Збийте протягом п'яти хвилин.
2. У кілька прийомів додайте борошняну суміш і молоко кімнатної температури. Розділіть тісто на три частини і рівномірно розподіліть по формі. Надішліть в розігріту до 160 градусів духовці на 30 хвилин.
3. Залиште корж у формі на 15 хвилин, після чого витягніть, не знімаючи з паперу, остудіть на рушник. Добре промитий арахіс обсушити паперовими рушниками і розподіліть по деку, застелене папером для випічки.
4. Обсмажте арахіс в розігрітій до 160 градусів духовці протягом 12-15 хвилин до легкого золотистого кольору. Відразу перетяните папір на рушник і повністю остудіть. Розподіліть арахіс на три частини: для начинки, пасти і прикраси.
5. Арахіс для начинки наріжте, а для пасти подрібніть в чаші блендера протягом 2-3 хвилин. Додайте сіль, рослинна олія, мед і подрібніть до стану пасти. Приготуйте карамельну начинку: в каструлі з товстим дном з'єднайте цукор, воду і інвертний сироп.
6. Чи не розмішуючи, проваріть суміш до красивого карамельного кольору. Акуратно додайте підігріті вершки, перемішайте, додайте м'яке вершкове масло і сіль. Зніміть з вогню і остудіть. Кілька ложок карамелі відкладіть для прикраси.
7. Приготуйте крем: білки з'єднайте з цукром і ванільним цукром. На паровій пане, постійно розмішуючи, Доведіть суміш до 60 градусів. Збийте білки в стійку масу.
8. Коли суміш охолоне до кімнатної температури, по шматочку додайте м'яке вершкове масло, ретельно збиваючи після кожного додавання. Збийте до стійкого стану і додайте арахісову пасту. Кілька ложок крему перекладіть в кондитерський мішок.
9. У коржів зріжте верхівки. Перший корж змастіть кремом, посипте рубаним арахісом і розподіліть карамельну начинку. Повторіть з рештою коржами. Верхніх корж і боки змастіть кремом, прикрасьте кремом, арахісом і карамельної начинкою.
10. Надішліть в холодильник на 2-3 годину. Для 30 хвилин до подачі дістаньте торт з холодильника. Смачного!