Справжній торт «кросівки»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете вразити друзів своїми кулінарними навиками, то дивіться, як приготувати справжній торт "снікерс" з нугою і тягнеться карамеллю. Це неймовірно смачно, солодкий, незвично. Не пошкодуєте!
Арахіс повинен бути очищеним і не солоним. Якщо горіхи не дають багато масла, коли ви перебиває їх в блендері, додайте до них ложку оливкової олії.
Обов'язково користуйтеся градусником, щоб зварити нугу, карамель і глюкозний сироп.
- Арахіс - 250 грам
- Цукор - 350 грам
- Вода - 150 грам
- Лимонна кислота - 2 грами
- Сода - 1, 5 грами
- Глюкозний (інвертний) сироп - За смаком
- Арахіс - 100 грам (для арахісового масла)
- Сіль - 1 Чайна ложка (для арахісового масла)
- Цукрова пудра - 1-2 чайних ложок (для арахісового масла)
- Цукор - 225 грам (карамель)
- Молоко - 80 грам (карамель)
- Вершки 20% - 140 грам (карамель)
- Глюкозний сироп - 250 грам (карамель)
- Глюкозний сироп - 30 грам(Meadows)
- Цукрова пудра - 330 грам(Meadows)
- Вода - 60 грам(Meadows)
- Білок - 2 штуки(Meadows)
- Арахісове масло - 63 грам(Meadows)
- Сіль - 2 чайних ложки(Meadows)
- Вершки 20% - 200 грам (ган)
- Шоколад - 400 грам (ган)
1. Арахіс помийте в холодній воді, викладіть на паперові рушники і просушіть.
2. Викладіть сухі горіхи в один шар на пергамент і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин.
3. Для приготування глюкозного сиропу візьміть каструлю з товстим дном. З 2 частини цукру додайте одну частину води і лимонну кислоту. Рішення Саар, довести до 115 градусів і вимкніть. Додайте соду і заважайте ложкою, поки не спаде піна. Вийде гладкий сироп карамельного кольору.
4. Для приготування арахісового масла підсмажте горіхи 10 хвилин на сухій сковороді з товстою дном. Помішуйте до золотого кольору. Потім перебейте горіхи в блендері з сіллю і цукровою пудрою протягом 10-15 хвилин. Періодично перемішуйте ложкою горіхову крихту.
5. Для приготування карамелі в каструлю з товстим дном відправте цукор, вершки, молоко і глюкозний сироп. Варіть на середньому вогні до розчинення, постійно помішуючи. Маса підніметься в 2 рази. Вимкніть, коли температура досягне 115 градусів.
6. У карамель відправте підсушений в духовці арахіс і перемішайте. Форму, в якій будете робити торт, застелите пергаментом і вилийте на дно карамель. Поставте форму в холодну воду.
7. Для приготування нуги змішайте в каструлі з товстим дном цукрову пудру, воду і глюкозний сироп. Варіть на середньому вогні до 120 градусів.
8. У міксері почніть збивати білки в густу піну. Поступово вливання svarennиy сироп, Не виключаю міксер. Додайте 0, 5 чайної ложки солі і арахісове масло. Збийте до повного розчинення масла.
9. Залийте нугу черговим шаром у форму і поставте охолодитися в холодну воду. Потім переставте в холодильник.
10. Для приготування ганаша залийте вершки в каструлю і підігрійте, не доводячи до кипіння. Надішліть к ним поламану плитку шоколаду і залиште в сторону, щоб він розтанув. Потім перемішайте міксером до однорідної є і дайте вершковому шоколаду постояти 30-50 хвилин.
11. Вийміть торт з форми, відокремте пергаментний папір. На новий лист пергаменту викладіть частина ганаша і розподіліть приблизно за розміром торта. Покладіть на нього батончик і ножем запечатайте краю. Зверху теж розподіліть ганаш рівним шаром.
12. Дивовижний торт готовий!