Торт «кросівки» з арахісом
(покроковий рецепт з фото)
Які інгредієнти у вас згадуються в голові, коли ви думаєте про смак "сникерса"? шоколад, арахіс, карамель і якась молочна основа. А що, якщо повторити це поєднання в домашніх умовах?
Тоді ви зможете спробувати неймовірний десерт, який здивує всіх гостей, а особливо дітей. Але для початку запишіть собі, як приготувати торт "снікерс" з арахісом. Кроків в рецепті багато, так як випічка готується шарами і складається з різних етапів. Але час виділити для неї не шкода, адже смак у тортика буде просто приголомшливий.
- Яйце - 7 штук
- Вершкове масло - 360 грам(180 г в тісто, 180 г в крем)
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Крем "дульсе де об'єктива" - 2 штуки (банки)
- Молочний шоколад - 150 грам
Зробіть крем. Змішайте в єдину консистенцію масло і "дульче де ліку" . Приберіть масу в холодильник. ДО РЕЧІ "дульсе де об'єктива ", якщо ви не знайшли цей крем в магазині, то його можна зробити самому. 2 літра молока доведіть до кипіння зі стручком ванілі. Потім в нього додайте 500 г і пісочний 12 г соди, прибравши ваніль. Варіть молоко, помішуючи, на повільному вогні протягом 1, 5 годин. Виходить щось схоже на варену згущенку.
Тепер настав час тесту. Яєчні жовтки відокремити від білків. Жовтки збийте з цукром.
Потім до маси додайте масло і розпушувач. Ще раз збийте.
Просійте борошно до масляної масі. Замішайте тісто.
Розподіліть тісто на 2 частини. Розкладіть їх на 2 листа для випічки.
Очищений арахіс трохи обсмажте. Подрібніть його на дрібні шматочки.
Зробіть основу для меренги. Білки збийте міксером.
Обережно всипте цукор, продовжуючи збивати. Зробіть стійкі піки.
Білки розподіліть на тісто. Зверху насипте арахіс.
Запікайте коржі з меренгою при 180 градусах протягом 25 хвилин. Остудіть їх повністю.
Розріжте обидва коржа навпіл.
Шоколад розтопіть на водяній бані. За однією половині коржів змастіть кремом. Прикрасьте крем шоколадом.
Зберіть торт, укладаючи коржі один на одного і змащуючи їх кремом.
Покрийте торт з боків і зверху кремом і шоколадом.
Залиште десерт у холодильнику на пару годин. Перед подачею наріжте його порційними шматочками. Приємного чаювання!