Торт «кросівки» з karamelyyu
(покроковий рецепт з фото)
Всі ми з вами знайомі з такою шоколадкою, як "снікерс" . Можна точно сказати, що виробники зробили по-справжньому улюблений багатьма смак, який запам'ятовується. Давайте повторимо його самі!
Але будьте готові до того, що вам буде потрібно чимало часу на створення даного десерти. Потрібно буде запекти бісквіт, зробити два види крему, карамель і глазур. Тому раджу вам уважно прочитати інструкцію, в якій описано, як приготувати торт "снікерс" з karamelyyu. Він підійде для будь-якого домашнього свята.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Цукор - 3, 5 склянки(2 склянки в тісто, 1, 5 склянки на карамель)
- Яйце - 2 штуки
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Какао - 6 Ст. Ложок
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Сода - 1, 5 чайних ложки
- Вода кип'ячена - 1 Склянка
- Варене згущене молоко - 1 штука (банку)
- Вершкове масло - 390 грам(180 г в крем з згущеного молока, 100 г в карамель, 100 г в вершковий крем, 10 г в глазур)
- Вершки - 230 мілілітрів(200 мл - в карамель, 30 мл - в глазур)
- Арахіс - 200 грам
- Вершковий сир - 300 грам
- Шоколад молочний - 100 грам
- Цукрова пудра - 70 грам
Спочатку зробіть тісто. У глибокій мисці змішайте цукор, розпушувач і соду. Потім просійте какао і борошно. Перемішайте.
Влийте рослинне масло, молоко і яйця. Перемішайте до єдиної консистенції.
Потім влийте окріп. Замішайте рідке тісто.
Запікайте бісквіт у формі, змащеній маслом, при 180 градусах протягом 45 хвилин. Залиште бісквіт остуджувати.
Тепер зробіть вершково-сирний крем. Вершкове масло збивайте міксером протягом 2-х хвилин.
Потім всипте пудру. Збивайте ще близько 7 хвилин до білого кольору.
В кінці додайте вершковий сир і продовжуйте збивати до єдиної консистенції. Крем готовий.
Прийшов час крему з згущеного молока. Масло збийте міксером 1-2 хвилини.
Додайте до масла згущене молоко. Збивайте ще 3 хвилини. Все готово.
А зараз потрібно зробити карамель. Вершки підігрійте.
Цукор всипте в каструлю з товстим дном. Встановіть її на середній вогонь і залиште, поки нижній шар не розтопиться.
Почніть заважати цукор гумовою лопаткою, щоб він Карамелізовані і став коричневого кольору.
Відразу ж додайте в цукор масло. Суміш почне пінитися.
Як тільки масло розчиниться, додайте в каструлю вершки. Перемішайте і готуйте до однорідної маси.
Карамель процідіть і залиште в холодильнику остигати.
Займіться складанням торта. На тарілку для подачі укладіть один корж або 1/3 великого бісквіта, розрізаного уздовж.
По краю видавіть вершково-сирний крем, зробивши бортик.
Потім зробіть шар згущеного крему.
Далі укладіть шар з частини заздалегідь очищеного, трохи прожареного і порубаного арахісу.
Потім влийте карамель. Шари повторіть ще раз, а в кінці закрийте торт бісквітом.
Розрівняйте торт вершковим кремом. Зробіть глазур, розтопивши на водяній бані шоколад, з додаванням вершків і масла.
Торт промажьте глазур'ю і прикрасьте на ваш смак. Залиште його в холодильнику на пару годин. Приємного чаювання!