Рецепт Flan з karamelyyu фото

Flan з karamelyyu
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Молочні продукти , Вершки , Яйця , Ваніль , Карамель
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Солодке , Десерти
Кількість порцій: 8
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Цей ніжний десерт задовольнить запити навіть найвимогливіших гостей. Потрібен вишуканий флан до свята - тоді такий для вас. Розповідаю, як приготувати з карамеллю.

Опис приготування:

Багато кулінари після першої ж спроби і невдачі відмовляються від затії готувати цю страву. Десерт зажадає від вас часу і терпіння, не варто поспішати, краще виконуйте акуратно і дбайливо всі кроки. Хороший флан має вершкову структуру, він м'який і тане в роті, а карамель обов'язково солодка, без присмаку гіркоти.

  • Цукор - За смаком(2/3 склянки для карамелі, 1/3 склянки для заварного крему)
  • Вода - 2 Ст. Ложки
  • Вершки - 3 склянки
  • Яйця - 4 штуки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Ваніль - 2 чайних ложки
Flan з karamelyyu - фото крок 1
1. У каструлю викладіть 2/3 склянки цукру і влийте воду. Накрийте каструлю кришкою і відправте на вогонь, залиште кришку на 1-2 хвилини, так цукор швидше розчиниться.
Flan з karamelyyu - фото крок 2
2. Ні в якому разі не перемішуйте вміст каструлі, готуйте суміш на середньому вогні до утворення янтарної карамелі, на це піде близько 4-5 хвилин.
Flan з karamelyyu - фото крок 3
3. Швиденько розлийте готову карамель по формах, трохи нахиліть кожну, щоб карамель розтеклася по дну.
Flan з karamelyyu - фото крок 4
4. В окрему миску викладіть яйця, вершки, сіль, ваніль і цукор, що залишився, не збивайте все, лише перемішайте.
Flan з karamelyyu - фото крок 5
5. Процідіть отриману суміш через дрібне сито в глечик або в ківш з носиком.
Flan з karamelyyu - фото крок 6
6. У форму для запікання викладіть кухонний рушник, складене в 2 шару, поставте на нього формочки з карамеллю. У кожну вилийте яєчно-вершкову суміш, розподіливши її рівномірно між 8 формами.
Flan з karamelyyu - фото крок 7
7. Обережно влийте гарячу воду з-під крана в форму для запікання, заповнивши в ній маленькі формочки до половини.
Flan з karamelyyu - фото крок 8
8. Надішліть форму в розігрітий до 160-165 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Flan з karamelyyu - фото крок 9
9. Дістаньте форму з духовки, залиште в гарячій воді ще на 10 хвилин.
Flan з karamelyyu - фото крок 10
10. Через 10 хвилин акуратно дістаньте маленькі формочки з води і викладіть їх на стіл. Залиште формочки до охолодження, потім повністю остиглі форми накрийте плівкою і відправте на 3-4 години в холодильник.
Flan з karamelyyu - фото крок 11
11. Дістаньте форми з холодильника, гострим ножем пройдіться по краю і акуратно переверніть форму, десерт випаде на тарілку. Смачного!

Схожі рецепти