Flan з karamelyyu
(покроковий рецепт з фото)
Цей ніжний десерт задовольнить запити навіть найвимогливіших гостей. Потрібен вишуканий флан до свята - тоді такий для вас. Розповідаю, як приготувати з карамеллю.
Багато кулінари після першої ж спроби і невдачі відмовляються від затії готувати цю страву. Десерт зажадає від вас часу і терпіння, не варто поспішати, краще виконуйте акуратно і дбайливо всі кроки. Хороший флан має вершкову структуру, він м'який і тане в роті, а карамель обов'язково солодка, без присмаку гіркоти.
- Цукор - За смаком(2/3 склянки для карамелі, 1/3 склянки для заварного крему)
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Вершки - 3 склянки
- Яйця - 4 штуки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ваніль - 2 чайних ложки
1. У каструлю викладіть 2/3 склянки цукру і влийте воду. Накрийте каструлю кришкою і відправте на вогонь, залиште кришку на 1-2 хвилини, так цукор швидше розчиниться.
2. Ні в якому разі не перемішуйте вміст каструлі, готуйте суміш на середньому вогні до утворення янтарної карамелі, на це піде близько 4-5 хвилин.
3. Швиденько розлийте готову карамель по формах, трохи нахиліть кожну, щоб карамель розтеклася по дну.
4. В окрему миску викладіть яйця, вершки, сіль, ваніль і цукор, що залишився, не збивайте все, лише перемішайте.
5. Процідіть отриману суміш через дрібне сито в глечик або в ківш з носиком.
6. У форму для запікання викладіть кухонний рушник, складене в 2 шару, поставте на нього формочки з карамеллю. У кожну вилийте яєчно-вершкову суміш, розподіливши її рівномірно між 8 формами.
7. Обережно влийте гарячу воду з-під крана в форму для запікання, заповнивши в ній маленькі формочки до половини.
8. Надішліть форму в розігрітий до 160-165 градусів духовку на 25-30 хвилин.
9. Дістаньте форму з духовки, залиште в гарячій воді ще на 10 хвилин.
10. Через 10 хвилин акуратно дістаньте маленькі формочки з води і викладіть їх на стіл. Залиште формочки до охолодження, потім повністю остиглі форми накрийте плівкою і відправте на 3-4 години в холодильник.
11. Дістаньте форми з холодильника, гострим ножем пройдіться по краю і акуратно переверніть форму, десерт випаде на тарілку. Смачного!