Торт з солоною карамеллю
(покроковий рецепт з фото)
Це дивно простий і дуже оригінальний варіант десерту. До того ж, торт з солоною карамеллю в домашніх умовах не передбачає випічку, що відмінно підійде недосвідченим кулінарам.
Пропоную взяти на озброєння цей дивно простий рецепт торта з солоною карамеллю, який стане відмінною ідеєю для десерту без зайвого клопоту. Ситний, неймовірно солодкий, дуже красивий - все що треба для ласунів.
- Печиво - 300 грам
- Вершкове масло - 200 грам(100 грам в корж, 100 - в начинку)
- Коричневий цукор - 75 грам
- Вершки - 180 мілілітрів(150 мл в шоколадну глазур і 30 мл - в карамель)
- Шоколад - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
1. Печиво для коржа найкраще брати шоколадне. В даний рецепт приготування торта з солоною карамеллю використовується "орео", проте можна взяти будь-яке інше, які є під рукою. Надіслати в чашу блендера і подрібнити.
2. Розтопити 100 грам вершкового масла і влити в крихту. Ще раз збити до однорідності.
3. Викласти крихту в форму і щільно притиснути руками. Корж повинен бути рівним і гладким. Тепер форму потрібно відправити в морозилку на 10-15 хвилин.
4. Час, що залишився вершкове масло відправити в сотейник разом з коричневим цукром.
5. Після появи бульбашок потримати на вогні ще буквально 1 хвилину і зняти з вогню. Додати сіль і влити тонкою цівкою вершки. Збити до однорідності і дати охолонути.
6. Дістати форму, вилити карамель і розрівняти. Відправити в холодильник на 35-45 хвилин.
7. Доповнити торт з солоною карамеллю в домашніх умовах можна шоколадною глазур'ю. Для її приготування необхідно розтопити на водяній бані шоколад і влити вершки. Надіслати на вогонь і уварити близько 5 хвилин. Готовий шоколад остудити і вилити зверху карамелі.
8. Розрівняти і знову відправити в холодильник. Тепер торту потрібно дати близько 1 годину (можна залишити на всю ніч) остаточно охолонути.
9. Для пікантності додатково перед подачею можна додати зверху дрібку морської солі. Це неймовірно смачно!