Щи із квашеної капусти з тушонкою
(покроковий рецепт з фото)
Густі, ароматні щі, ну хто ж їх не любить. А щі з квашеної капусти з тушонкою - це швидкий і економний варіант нагодувати вашу родину. Блюдо виходить густим, наваристим, а часу витрачено мало.
Щи - одне з моїх улюблених страв, люблю їх і з квашеною капустою, і зі свіжою. Але вважаю, що з кислою капустою вони виходять справжні, з кислинкою. Але коли немає часу на приготування м'ясного бульйону до щам, то готую їх з тушонкою. Щи із квашеної капусти з тушонкою - одне з тих страв, яке повинно бути у кожної господині, як палочка-виручалочка. Адже це блюдо готується швидше, ніж з м'ясом, але таке ж смачне і ароматне. Пропоную вам простий рецепт приготування щей з квашеної капусти з тушонкою. Спробуйте приготувати їх хоча б один раз і цей рецепт залишиться у вас на довго.
- Квашена капуста - 300 грам
- Картопля - 4-5 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Консервований - 200 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Вода - 2-2, 5 L
Квашену капусту необхідно промити, якщо вона дуже кисла, але не перестарайтеся - кислинка в щах нам потрібна. Купівельна капуста зазвичай довга і якщо вам така не подобається, наріжте її дрібніші.
Потім капусту перекладаємо в каструлю і заливаємо водою, додаємо сіль. Ставимо на середній вогонь, хай вариться до м'якості, за часом це приблизно 30-40 хвилин.
Поки капуста вариться, ми очистимо інші овочі. Цибулю і моркву я нарізаю невеликими шматочками, хоча морквину можна просто натерти на тертці.
Сковороду з овочами і рослинним маслом ставимо на плиту на невеликий вогонь і тушкуємо хвилин 10-15, періодично помішуючи. Потім відставляємо нехай трохи охолоне.
У цей час ми начистив і наріжемо невеликими кубиками картоплю.
Овочі на сковороді вже трохи охолонули, додамо до них тушонку, лавровий лист і можна ще чорний мелений перець або інші приправи.
Капуста на той час уже стала трохи м'якою, додамо до неї все інше - зажарку з тушонкою і картопля і, якщо треба, води. І варимо ще хвилин 25-30, до готовності картоплі. У готові щи додати дрібно нарізану зелень і якщо хочете дуже смачні щі, то залиште їх на ніч настоятися. А якщо сил терпіти немає:), то подавайте на стіл гарячими.