Щи із квашеної капусти з пшоном
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Щи - одне з найпопулярніших перших страв на нашому обідньому столі. Сьогодні у нас вони з квашеною капустою і пшоном. Смачно, корисно і ситно, а ще зовсім недорого.
Опис приготування:
Щи готуються просто, виходять ароматними і дуже смачними. Безумовно, це блюдо для любителів квашеної капусти. Легка кислинка додає пікантність блюду. Якщо у вас капуста дуже кисла, то слід додати цукор і проблема буде вирішена. Бульйон тут підійде будь-який, причому, чим жирніше він буде, тим смачніше вийдуть щі. М'ясо з бульйону обов'язково додайте в каструлю з щами.
- Бульйон м'ясний - 1, 5 L
- Капуста квашена - 400 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Пшоно - 4 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - 40 мілілітрів
- Картопля - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
- Кріп - 10 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування щей.
У каструлю налийте бульйон і викладіть квашену капусту. Поставте на плиту і варіть 25-30 хвилин до м'якості капусти.
В цей же час картопля очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в іншу каструлю, залийте водою і варіть до готовності.
Моркву і ріпчасту цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Викладіть в сковороду з рафінованим соняшниковою олією.
Слегка припустите овощи, НЕ зажарівая їх.
Після викладіть в каструлю з квашеною капустою.
На цьому етапі можна додати лавровий лист, сіль і перець за смаком.
Пшоно добре помийте і залийте окропом, перемішайте і окріп злийте. Це робиться для видалення гіркоти з пшона. Після викладіть в щі.
Коли пшоно, квашена капуста, морква і цибуля будуть готові, додайте в каструлю відварну картоплю.
У готові щи додайте нарізану зелень кропу або петрушки.
Щи з квашеною капустою і пшоном готові. Подавайте до столу.