Щи із квашеної капусти з качкою
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт нагадує мені щі, які варили наші бабусі і діди. На Русі таке блюдо було поширене особливо в селах і селах. Я розповім, як приготувати борщ з квашеної капусти з качкою.
У наш час приготувати такі щі не варто великої праці. Качка продається у всіх супермаркетах. Для такої страви зовсім не обов'язково використовувати всю качку цілком, досить просто купити набір з різних частин качки для бульйону.
- Качка - 1 кілограм (частини для бульйону)
- Капуста квашена - 700 грам
- Картопля - 5-6 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Зелень - 1 пучок
Качку обробляємо на частини, якщо вона ціла. Я брала вже готовий набір для супу. Розморожуємо при кімнатній температурі.
У велику каструлю з водою кидаємо шматочки качки. Ставимо на вогонь. Як тільки вода закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму. Кладемо лавровий лист. Качка повинна нудитися 2 години на дуже тихому вогні. Протягом всього процесу знімаємо піну шумівкою з бульйону.
Лук очищаємо від лушпиння. Ріжемо кубиками. Кидаємо на розпечену сковороду обсмажувати.
Так само чинимо і з квашеною капустою. Викладаємо її на сковороду, обсмажуємо на тихому вогні. Тільки капусту слід накрити кришкою: сильно обсмажувати її ні до чого, нехай гаситься.
У бульйон кладемо очищену картоплю. Додаємо обсмажену цибулю і капусту. Приправи кладемо будь, на свій смак.
Щи повинні нудитися на повільному вогні до готовності овочів. Картоплю розминаємо товкачем або виделкою, коли вона стане м'якою.
В кінці додаємо свіжу рубану зелень. Щи готові. Смачного!