Рецепт Сбитень «Золотий джміль» фото

Сбитень «Золотий джміль»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Зелень , М'ята , Імбир , Мед , Кардамон
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Напої , Сбитень
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

З давніх-давен на Русі любили цей ароматний медовий напій. Його готували в кожному будинку. Продавали суботні і в громадських закладах. Ми також спробуємо приготувати його по древньому російському рецептом.

Опис приготування:

Медовий збитень готуйте так:

1. Розведіть мед з цукром склянкою води і прокип'ятіть в каструлі до утворення однорідної маси. Не доводьте до кипіння і постійно помішуйте.

2. Всі спеції - звіробій, гвоздику, горошини чорного перцю, мелений імбир, корицю, м'яту, чебрець і кардамон відваріть в решті воді протягом 20 хвилин. Потім залиште настоюватися ще хвилин 15.

3. Далі процідіть відвар спецій і змішайте його медово-цукрової сумішшю. Прогрійте на слабкому вогні, не доводячи до кипіння.

Пийте медовий суботні «Золотий джміль» тільки в гарячому вигляді. Холодною зимою він зігріє вас, додасть сил, заповнить нестачу вітамінів і корисних речовин. Приготований за таким рецептом суботні має протизапальну й антисептичну дію.

Смачного!

  • Мед - 150 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Вода - 2 L
  • Мелений імбир - 1 щіпка
  • Чорний перець (горошок) - 5 штук
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Звіробій - 2 чайних ложки
  • М'ята - 2 чайних ложки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Чебрець - 0, 5 чайних ложки
  • Кардамон - 0, 5 чайних ложки
Медовий збитень готуйте так:

1. Розведіть мед з цукром склянкою води і прокип'ятіть в каструлі до утворення однорідної маси. Не доводьте до кипіння і постійно помішуйте.

2. Всі спеції - звіробій, гвоздику, горошини чорного перцю, мелений імбир, корицю, м'яту, чебрець і кардамон відваріть в решті воді протягом 20 хвилин. Потім залиште настоюватися ще хвилин 15.

3. Далі процідіть відвар спецій і змішайте його медово-цукрової сумішшю. Прогрійте на слабкому вогні, не доводячи до кипіння.

Пийте медовий суботні «Золотий джміль» тільки в гарячому вигляді. Холодною зимою він зігріє вас, додасть сил, заповнить нестачу вітамінів і корисних речовин. Приготований за таким рецептом суботні має протизапальну й антисептичну дію.

Смачного!

Схожі рецепти