Сбитень «Золотий джміль»
(покроковий рецепт з фото)
З давніх-давен на Русі любили цей ароматний медовий напій. Його готували в кожному будинку. Продавали суботні і в громадських закладах. Ми також спробуємо приготувати його по древньому російському рецептом.
Медовий збитень готуйте так:
1. Розведіть мед з цукром склянкою води і прокип'ятіть в каструлі до утворення однорідної маси. Не доводьте до кипіння і постійно помішуйте.
2. Всі спеції - звіробій, гвоздику, горошини чорного перцю, мелений імбир, корицю, м'яту, чебрець і кардамон відваріть в решті воді протягом 20 хвилин. Потім залиште настоюватися ще хвилин 15.
3. Далі процідіть відвар спецій і змішайте його медово-цукрової сумішшю. Прогрійте на слабкому вогні, не доводячи до кипіння.
Пийте медовий суботні «Золотий джміль» тільки в гарячому вигляді. Холодною зимою він зігріє вас, додасть сил, заповнить нестачу вітамінів і корисних речовин. Приготований за таким рецептом суботні має протизапальну й антисептичну дію.
Смачного!
- Мед - 150 грам
- Цукор - 100 грам
- Вода - 2 L
- Мелений імбир - 1 щіпка
- Чорний перець (горошок) - 5 штук
- Гвоздика - 2 штуки
- Звіробій - 2 чайних ложки
- М'ята - 2 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Чебрець - 0, 5 чайних ложки
- Кардамон - 0, 5 чайних ложки
1. Розведіть мед з цукром склянкою води і прокип'ятіть в каструлі до утворення однорідної маси. Не доводьте до кипіння і постійно помішуйте.
2. Всі спеції - звіробій, гвоздику, горошини чорного перцю, мелений імбир, корицю, м'яту, чебрець і кардамон відваріть в решті воді протягом 20 хвилин. Потім залиште настоюватися ще хвилин 15.
3. Далі процідіть відвар спецій і змішайте його медово-цукрової сумішшю. Прогрійте на слабкому вогні, не доводячи до кипіння.
Пийте медовий суботні «Золотий джміль» тільки в гарячому вигляді. Холодною зимою він зігріє вас, додасть сил, заповнить нестачу вітамінів і корисних речовин. Приготований за таким рецептом суботні має протизапальну й антисептичну дію.
Смачного!