Перець на зиму «Золотий»
(покроковий рецепт з фото)
Маринований солодкий перець - це смачна закуска, відмінний гарнір до м'яса, птиці та риби. Пропоную не проходити повз і заготовити перець так, як це роблю я на протязі вже багатьох років.
Рецепт досить простий! закип'ятити розсіл, овочі нарізати і утрамбувати в банки. Звичайно, не обійдемося без стерилізації. Всі подробиці в рецепті нижче.
- Перець - 1500 грам
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля - 2 штуки
- Лавровий лисиць - За смаком
- Запашний перець - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Гірчичний - За смаком
- Чебрець - За смаком
- Вода - 1 літр
- Оцет - 400 мілілітрів
- Цукор - 200 грам
- Сіль - 15 грам
1
Кип'ячену воду змішайте з цукром, сіллю, оцтом і доведіть до кипіння.
2
Цибулю і часник очистіть. Наріжте часник скибочками, цибуля - соломкою. Перець помийте і очистіть від насіння.
3
Наріжте перець великими шматочками і складіть в миску. Потім залийте окропом, перемішайте і відразу ж відцідити. Це робиться для того, щоб перець пом'якшав.
4
У стерилізовані банки покладіть по 1 lavrovomu журнал, 2 зерна запашного перцю, кілька зерен чорного перцю, 1/3 чайної ложки гірчиці в зернах, гілку чебрецю, цибуля і кілька скибочок часнику.
5
Потім заповніть банки перцем. Влийте розсіл майже до країв.
6
Стерилізують банки в каструлі з киплячою водою протягом 10 хвилин. Потім загорніть баночки, переверніть і повністю остудіть. Зберігайте заготовки в прохолодному місці.
7
Смачного!