Рецепт Сбитень фото

Сбитень
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Мед , Спеції , Прянощі , Приправи , Гвоздика
ПП рецепти
На полуденок , На швидку руку , На святковий стіл
Напої , Сбитень
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Суботні - старовинний російський напій, без якого колись не обходилася жодна святкова трапеза. Взимку він є чудовою альтернативою чаю. Але суботні можна готувати в будь-який час року.

Опис приготування:

Суботні є дуже корисним вітамінним напоєм. Якщо готуєте його взимку, то використовуйте сушені трави. До речі, з сухих трав в напій також можна покласти трохи звіробою або квіток ромашки, вийде ще духмяний і корисніше.

  • Вода - 1 літр
  • Мед - 170 грам
  • Імбир мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Гвоздика - 4 штуки
  • М'ята - 1 пучок (свіжа або сушена)
  • Мелліса - 1 пучок
сбитень - фото крок 1
Приготуйте необхідні інгредієнти для напою. Трави замочіть у воді холодної на пару хвилин, потім прополощіть під міцною водою.
сбитень - фото крок 2
У каструльці змішуємо мед і воду. Ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння.
сбитень - фото крок 3
У каструлю покладіть спеції і трави. Залийте водою холодною і доведіть до кипіння, варите 2-3 хвилини. Вимкніть вогонь.
сбитень - фото крок 4
Готовий збитень відцідити від трав і подавайте до столу, розлив по склянках.