Сбитень
(покроковий рецепт з фото)
Суботні - старовинний російський напій, без якого колись не обходилася жодна святкова трапеза. Взимку він є чудовою альтернативою чаю. Але суботні можна готувати в будь-який час року.
Суботні є дуже корисним вітамінним напоєм. Якщо готуєте його взимку, то використовуйте сушені трави. До речі, з сухих трав в напій також можна покласти трохи звіробою або квіток ромашки, вийде ще духмяний і корисніше.
- Вода - 1 літр
- Мед - 170 грам
- Імбир мелений - 0, 5 чайних ложки
- Гвоздика - 4 штуки
- М'ята - 1 пучок (свіжа або сушена)
- Мелліса - 1 пучок
Приготуйте необхідні інгредієнти для напою. Трави замочіть у воді холодної на пару хвилин, потім прополощіть під міцною водою.
У каструльці змішуємо мед і воду. Ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння.
У каструлю покладіть спеції і трави. Залийте водою холодною і доведіть до кипіння, варите 2-3 хвилини. Вимкніть вогонь.
Готовий збитень відцідити від трав і подавайте до столу, розлив по склянках.