Сазан в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Сазан в фользі - смачне, ситне і бюджетне блюдо, яке, незважаючи на всю свою простоту, стане справжньою окрасою святкового столу або будь-якого іншого застілля.
З якими тільки соус не запікають рибку. Звичайно, найбільш часто використовуваних і популярним є сметанний соус з лимонним соком. Але я хочу запропонувати вам свій рецепт, як приготувати сазан в фользі в духовці з кетчупом. Виходить дійсно дуже смачно, корочка у готової рибки має просто карколомний вид. Блюдо виглядає ефектно і апетитно, а що ще потрібно? приступимо!
- Короп - 1 штука(800 г)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Кетчуп - 1, 5 Ст. Ложки
- Зелень - - За смаком (для прикраси)
- Сіль, спеції для риби - - За смаком
- Лимон - 1/2 штуки (для прикраси)
Приготуйте всі необхідні інгредієнти. Для запікання я раджу використовувати рибку невеликого розміру. Рибу слід очистити від луски, видалити нутрощі і зябра, гарненько промити всередині і зовні.
Лук поріжте півкільцями або чвертями.
Покладіть подрібнену цибулю в черевце рибку. Попередньо натріть рибу сіллю з обох сторін і трохи всередині.
Змастіть рибу кетчупом з обох сторін.
Загорніть сазан в фольгу і відправте в духовку на 35-40 хвилин (температурний режим - 190 градусів).
Через 20 хвилин після початку запікання фольгу розгорніть, щоб на поверхні рибки утворилася піджареної корочка. Подавайте запеченого сазана, виклавши на овальну тарілку і прикрасивши зеленню і скибочками лимона. Їжте із задоволенням!