Сазан в духовці з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Сазан або короп звичайний - смачна і корисна риба, з якої можна приготувати безліч різних страв. Навіть з одного невеликого сазана вийде ситний вечерю для всієї родини.
Рецептом саме такого блюда я і хочу сьогодні поділитися - перед вами рецепт, як приготувати сазан в духовці з картоплею. Впевнена, Зараз ви здивувалися, адже звикли запікати в духовці з картоплею м'ясо або курку, а от рибу прийнято або запікати в духовці самостійно, або вже смажити на сковороді. Але подивіться тільки на фото, як апетитно виглядає картопелька! Пропоную і вам приготувати таку ж!
- Короп - 800 грам
- Картопля - 1 кілограм
- Сіль - 1/3 Ст. Ложки
- Приправа для риби - 2/3 Ст. Ложки
- Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопля очистіть і промийте. Сазан очистіть від луски, видаліть зябра і нутрощі, гарненько промийте.
Картопля поріжте тонкими слайсами.
Рибу поріжте на 4-5 порційних шматків. Так вона добре пропечеться.
Рибу складіть разом з картоплею в форму для запікання, мазати соняшниковою олією. Присипте сіллю і приправою для риби і перемішайте.
Запікайте в духовці 45-50 хвилин до готовності рибки і картоплі. Подавайте блюдо гарячим. Смачного!