Самса з покупного листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Листкове тісто нескладне в приготуванні, але потрібно витратити багато часу. В такому випадку мене рятує магазинне. Записуйте, як приготувати самсу з покупного листкового тіста. Смачно і ситно!
Звичайно випічка з тіста, що приготували своїми руками, набагато смачніше і корисніше, але іноді можна трохи схитрувати. Листкове тісто, як і дріжджове, вимагає часу, але дріжджове підходить саме по собі, а ось листкове потрібно катати самостійно, часто цей процес найбільш трудомісткий. Добре, що сучасні магазини пропонують широкий вибір тесту, можна вибрати більш якісне і відповідне.
- Свинячий фарш - 0, 5 кілограма
- Мал - 100 грам
- Цибуля - 3 штуки
- Листкове тісто - 0, 5 кілограма
- Сир - 200 грам
- Морквина - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
- Яйце - 1 штука
1. Весь цибулю чищу і подрібнюю в блендері, можна через м'ясорубку.
2. В результаті виходить ось така однорідна кашка, без великих шматків.
3. Фарш використовую зі свинини, але підійде і будь-який інший. Перекладаю його в миску і розминають.
4. У миску до фаршу додаю подрібнену цибулю і моркву (потерту на крупній тертці), перемішую.
5. Мал промиваю і відварюю до готовності, потім перекладаю його до фаршу, за смаком додаю спеції (сушений часник, кріп, петрушка).
6. Гарненько перемішую масу.
7. Сковороду з рослинним маслом ставлю на вогонь, обсмажую фарш близько 20 хвилин.
8. Твердий сир подрібнюю на крупній тертці.
9. Додаю подрібнений сир в гарячий фарш і перемішую.
10. Готове листкове тісто розкочують тонко, потім нарізаю смужками, які, в свою чергу, нарізаю квадратиками.
11. У кожен квадратик ложкою кладу трохи начинки.
12. Защипують краї тіста у вигляді трикутника і щільно скріплюю їх, потім змащую збитим яйцем для отримання рум'яної скоринки і викладаю на деко.
13. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці 30 хвилин і подаю до столу гарячими.