Рецепт Самса з листкового тіста з фаршем фото

Самса з листкового тіста з фаршем
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Тісто, М'ясо, Фарш, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Пиріжки

Не знаю, чим би смачненьким себе побалувати? Досить просто приготувати ситні і апетитні пиріжки. Зацікавилися? Тоді ось вам рецепт приготування самси з листкового тіста з фаршем.

Якщо класичний рецепт вимагає великої кількості часу і певних навичок, то самса з листкового тіста з фаршем в домашніх умовах готується просто і досить швидко. Це варіант для тих, хто вважає за краще смачну несолодке випічку без зайвого клопоту.

  • Фарш - 800-850 грам
  • Листкове тісто - 1 кілограм
  • Цибулина - 2-3 штук
  • Жовток - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Спеції - За смаком(koriandr, Зіра і TD)
  • Кунжут - 2 чайних ложки
самса з листкового тіста з фаршем - фото крок 1
1. З начинкою все досить просто. Вимийте м'ясо (найкраще візьміть нежирну яловичину в поєднанні з невеликим шматочком свинини), обсушити трохи і пропустіть через м'ясорубку. Очистіть і наріжте дрібними кубиками цибулини. Додайте у фарш цибуля, сіль і перець. Далі на цьому можна закінчити, але при бажанні ви можете використовувати у цій простому рецептом самси з листкового тіста з фаршем спеції за смаком. Все як слід перемішайте.
самса з листкового тіста з фаршем - фото крок 2
2. Листкове тісто я не рекомендую розгортати. Його досить викласти на робочу поверхню і нарізати невеликими квадратами. Якщо ви хочете тоншу самсу, можете трохи розкачати.
самса з листкового тіста з фаршем - фото крок 3
3. У центр кожного шматочка тіста викладіть начинку. Не шкодуйте, самса з листкового тіста з фаршем в домашніх умовах повинна містити досить м'яса.
самса з листкового тіста з фаршем - фото крок 4
4. Розігрійте духовку до 200 градусів. З'єднайте кінці квадрата в центрі, щільно защипніть.
самса з листкового тіста з фаршем - фото крок 5
5. Переверніть швом вниз, трохи притисніть. Збийте в невеликій мисці жовток.
самса з листкового тіста з фаршем - фото крок 6
6. Викладіть самсу на деко, попередньо змастивши його трохи маслом або застеливши пергаментом. Змастіть збитим жовтком і присипте кунжутом. Ідеальний варіант - це використовувати за рецептом приготування самси з листкового тіста з фаршем суміш білого і чорного кунжуту.
самса з листкового тіста з фаршем - фото крок 7
7. Надішліть деко в духовку. Запікайте самсу близько півгодини (до утворення рум'яної скоринки). Ось така смакота вийде в результаті.

Схожі рецепти