Самса з листкового тіста з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, чим би смачненьким себе побалувати? Досить просто приготувати ситні і апетитні пиріжки. Зацікавилися? Тоді ось вам рецепт приготування самси з листкового тіста з фаршем.
Якщо класичний рецепт вимагає великої кількості часу і певних навичок, то самса з листкового тіста з фаршем в домашніх умовах готується просто і досить швидко. Це варіант для тих, хто вважає за краще смачну несолодке випічку без зайвого клопоту.
- Фарш - 800-850 грам
- Листкове тісто - 1 кілограм
- Цибулина - 2-3 штук
- Жовток - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Спеції - За смаком(koriandr, Зіра і TD)
- Кунжут - 2 чайних ложки
1. З начинкою все досить просто. Вимийте м'ясо (найкраще візьміть нежирну яловичину в поєднанні з невеликим шматочком свинини), обсушити трохи і пропустіть через м'ясорубку. Очистіть і наріжте дрібними кубиками цибулини. Додайте у фарш цибуля, сіль і перець. Далі на цьому можна закінчити, але при бажанні ви можете використовувати у цій простому рецептом самси з листкового тіста з фаршем спеції за смаком. Все як слід перемішайте.
2. Листкове тісто я не рекомендую розгортати. Його досить викласти на робочу поверхню і нарізати невеликими квадратами. Якщо ви хочете тоншу самсу, можете трохи розкачати.
3. У центр кожного шматочка тіста викладіть начинку. Не шкодуйте, самса з листкового тіста з фаршем в домашніх умовах повинна містити досить м'яса.
4. Розігрійте духовку до 200 градусів. З'єднайте кінці квадрата в центрі, щільно защипніть.
5. Переверніть швом вниз, трохи притисніть. Збийте в невеликій мисці жовток.
6. Викладіть самсу на деко, попередньо змастивши його трохи маслом або застеливши пергаментом. Змастіть збитим жовтком і присипте кунжутом. Ідеальний варіант - це використовувати за рецептом приготування самси з листкового тіста з фаршем суміш білого і чорного кунжуту.
7. Надішліть деко в духовку. Запікайте самсу близько півгодини (до утворення рум'яної скоринки). Ось така смакота вийде в результаті.