Самса з листкового тіста з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Самсун (або по-нашому листкові пиріжки) готується з різноманітними начинками, поділюся одним рецептом на цю тему, як приготувати самсу з листкового тіста з картоплею. Смачно, ситно, дешево. Пробуйте!
Такий рецепт стане в нагоді тим, хто не їсти м'яса або дотримується посту, а також просто хоче урізноманітнити раціон. Роблять же господині пиріжки з картоплею, так чому б не приготувати слойки з тієї ж картоплею. Можна додати різноманітних спецій або зелені. Листкове тісто готую самостійно, щоб випічка вийшла максимально домашньої.
1. Замішую туге тісто з просіяного борошна, води і солі, скачують його грудкою, загортаю в рушник і залишаю на п'ятнадцять хвилин.
2. Тісто розкочують тонко, змащую поверхню розтопленим вершковим маслом і повертаю рулетом.
3. Рулет з тіста тонко розкочують і знову змащую маслом, потім знову ж загортаю рулетом, так роблю ще 2-3 рази.
4. В останній раз загортаю тісто ковбаскою і нарізаю шматками по 4-6 см в товщину, залишаю при кімнатній температурі.
5. Картоплю чищу і відварюю до готовності, потім розминають в пюре. Лук очищаю і дуже дрібно нарізаю, потім обсмажую на сковороді. Змішую цибулю з картоплею, за смаком солю і перчу.
6. Кожен шматок тіста розкочують в круглу форму, по центру ложкою вкладаю начинку.
7. Загортаю самсу і щільно скріплюю краю, в мисці збиваю яйце і змащую їм кожен пиріжок.
8. Випікаю в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 30-45 хвилин.
- Вода - 1 Склянка
- Борошно - 3 склянки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Картопля - 6 штук
- Цибулина - 4 штуки
- Чорний мелений перець - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - За смаком
1. Замішую туге тісто з просіяного борошна, води і солі, скачують його грудкою, загортаю в рушник і залишаю на п'ятнадцять хвилин.
2. Тісто розкочують тонко, змащую поверхню розтопленим вершковим маслом і повертаю рулетом.
3. Рулет з тіста тонко розкочують і знову змащую маслом, потім знову ж загортаю рулетом, так роблю ще 2-3 рази.
4. В останній раз загортаю тісто ковбаскою і нарізаю шматками по 4-6 см в товщину, залишаю при кімнатній температурі.
5. Картоплю чищу і відварюю до готовності, потім розминають в пюре. Лук очищаю і дуже дрібно нарізаю, потім обсмажую на сковороді. Змішую цибулю з картоплею, за смаком солю і перчу.
6. Кожен шматок тіста розкочують в круглу форму, по центру ложкою вкладаю начинку.
7. Загортаю самсу і щільно скріплюю краю, в мисці збиваю яйце і змащую їм кожен пиріжок.
8. Випікаю в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 30-45 хвилин.