Сало в розсолі в банку
(покроковий рецепт з фото)
Довго задавалася питанням про те, як приготувати сало в розсолі в банку. Спробувавши цей рецепт, більше йому не зраджую! Сало виходить ніжним і добре підходить як закуска для святкового столу.
Таку закуску прийнято поєднувати з чорним (або білим) хлібом, який я вважаю за краще натирати часником. Мені подобається робити невеликі канапе з хліба з часником (іноді заміняю його гірчицею) і шматочків сала. Зберігати його краще в морозильній камері, тоді процес нарізки значно спрощується.
- Сало свіже - 1 кілограм
- Лавровий лист - 3 штуки
- Сіль - 100 грам
- Вода - 1 літр
- Часник - 3 зубчики
- Перець горошком - 10 штук
1
Нарізаю сало невеликими шматочками. Ідеальна, на мій погляд, товщина товщина - 5-7 мм, тоді сало встигає швидко просолитися. Ретельно промиваю і висушують рушником. Шматочки не дуже платно закладаю в банку.
2
Тепер готую розсіл. У воду висипаю сіль, перець горошком і лаврушку. Залишаю на невеликому вогні, іноді помішуючи. Коли сіль розчиняється повністю, знімаю з вогню і додаю рубаний часник. Перемішую.
3
Гарячим (це обов'язково) розсолом заливаю сало так, щоб воно вкрилося рідиною повністю, до верхніх шматочків.
4
Щільно закриваю банку і на три дні залишаю в холодильнику або на балконі (в холодну пору року). Перед подачею просушують шматочки.