Рецепт Сало в розсолі в банку фото

Сало в розсолі в банку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Сало , Розсіл
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Солоне
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Довго задавалася питанням про те, як приготувати сало в розсолі в банку. Спробувавши цей рецепт, більше йому не зраджую! Сало виходить ніжним і добре підходить як закуска для святкового столу.

Опис приготування:

Таку закуску прийнято поєднувати з чорним (або білим) хлібом, який я вважаю за краще натирати часником. Мені подобається робити невеликі канапе з хліба з часником (іноді заміняю його гірчицею) і шматочків сала. Зберігати його краще в морозильній камері, тоді процес нарізки значно спрощується.

  • Сало свіже - 1 кілограм
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Сіль - 100 грам
  • Вода - 1 літр
  • Часник - 3 зубчики
  • Перець горошком - 10 штук
1
Нарізаю сало невеликими шматочками. Ідеальна, на мій погляд, товщина товщина - 5-7 мм, тоді сало встигає швидко просолитися. Ретельно промиваю і висушують рушником. Шматочки не дуже платно закладаю в банку.
2
Тепер готую розсіл. У воду висипаю сіль, перець горошком і лаврушку. Залишаю на невеликому вогні, іноді помішуючи. Коли сіль розчиняється повністю, знімаю з вогню і додаю рубаний часник. Перемішую.
3
Гарячим (це обов'язково) розсолом заливаю сало так, щоб воно вкрилося рідиною повністю, до верхніх шматочків.
4
Щільно закриваю банку і на три дні залишаю в холодильнику або на балконі (в холодну пору року). Перед подачею просушують шматочки.

Схожі рецепти