Сало в розсолі з часником
(покроковий рецепт з фото)
Популярний український продукт - це сало. Його їдять з першими стравами, особливо з борщем, і подають як закуску, нарізавши тонкими скибочками. Розповім, як приготувати сало в розсолі з часником.
Дуже часто сало запікають у духовці у фользі або в рукаві, його також можна засолити в солі, в маринаді. Якщо хочете ароматне сало, додайте в розсіл більше спецій: гвоздику, запашний перець, лавровий лист. Сало варто зберігати в холодильнику, а для подачі на стіл наріжте тонкими шматочками.
- Сало - 1 кілограм
- Чорний перець горошком - 10 штук
- Запашний перець - 10 штук
- Часник - 4 часточки
- Вода холодна - 1 літр
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукровий пісок - 2 Ст. Ложки
- Оцет столовий - 0, 5 склянки
- Лавровий лист - 4 штуки
1
Насамперед наріжте сало невеликими шматочками і розділіть між двома банками.
2
Спершу в кожну банку покладіть по 2 лаврові листки, розділіть між ними чорний і запашний перець, нарізаний пластинками часник.
3
У каструлі змішайте воду, сіль, цукор, надішліть каструлю на вогонь і доведіть все до кипіння, потім вимкніть вогонь і влийте оцет, перемішайте.
4
Залийте сало в банку приготовленим маринадом, закрийте кришкою і почекайте до охолодження (краще при кімнатній температурі), потім відправте на зберігання в холодильник або в льох, зберігайте сало до двох місяців.