Сало в розсолі по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте закуску з сала, яку прийнято подавати до борщу або з міцним алкоголем (горілка, самогон). Є безліч варіацій, розповім про одну таку, як приготувати сало в розсолі по-домашньому.
Подавайте таке сало до борщу або до будь-яких гарячих перших страв. Дуже смачно нарізати його тонкими шматочками і є з чорним хлібом, солоним або маринованим огірком. Процес приготування не займе багато часу. Використовуйте сало з хорошою м'ясної прорізом.
- Сало з м'ясом - 1 кілограм
- Вода - 1 літр
- Сіль - 5 Ст. Ложок
- Лавровий лист - 5 штук
- Чорний перець горошком - 5 штук
- Запашний перець горошком - 2-3 штук
- Часник - 4 зубчики
1. Підготуйте всі інгредієнти: вимийте сало і поскоблите шкірку ножем, очистіть зубчики часнику.
2. Промокніть сало паперовою серветкою, потім наріжте його невеликими шматочками, щоб поміщалися в банку.
3. В сотейник налейте воду, додайте перці, лавровий лист і сіль, доведіть суміш до кипіння і варіть 2 хвилини, потім приберіть з вогню. Остудіть розсіл і залийте їм сало.
4. Додайте нарізані крупно зубчики часнику і не закривайте банку кришкою, залиште її на добу при кімнатній температурі, потім перекладіть холодильник і залиште ще на 3 дня.
5. Через необхідний час дістаньте сало і витріть його серветками, надішліть на зберігання в морозильну камеру. Для подачі на стіл наріжте сало тонкими шматочками і подавайте до столу.