Сало в розсолі
(покроковий рецепт з фото)
Солити сало в домашніх умовах набагато смачніше і практичніше, ніж купувати в магазині. Удома ви можете використовувати свої улюблені спеції і приправи для створення свого смаку. Ділюся з вами рецептом.
Хочу розповісти простий рецепт, як приготувати сало в розсолі. Для цього потрібно дуже уважно поставитися до вибору самого основного інгредієнта, тобто сала. Воно повинно бути свіжим і м'яким. Спеції можна використовувати найрізноманітніші: червоний перець, паприка, кмин… Витримувати сало в розсолі можна до трьох тижнів, а зберігати морозилці такий продукт - до 6 місяців.
- Сало свиняче - 2 кілограма (з м'ясним прошарком)
- Вода - 5 склянок
- Лавровий лист - 5 штук
- Сіль - 1 Склянка
- Часник - 1 штука (близько 8 зубчиків)
- Перець-горошок - За смаком
1
Закип'ятіть воду з сіллю і остудіть.
2
Поріжте сало невеликими шматочками, щоб вони проходили через шийку банки. Оптимально - 3-5 см завтовшки.
3
Натріть шматочки сала часником, пропущеним через прес. Викладіть сало в банку, перемежовуючи лавровими листочками і перцем-горошком.
4
Залийте в банку розсіл таким чином, щоб він повністю покрив шматочки сала, і залиште банку при кімнатній температурі на три дні.
5
Перемістіть банку з салом в холодильник і соліть його ще 3 -14 днів.
6
Після цього сало дістаньте, витріть паперовими рушниками, натріть спеціями і відправляйте в морозильну камеру на зберігання, а частина дегустуйте.
7
Смачного!