Рецепт Солоне сало в розсолі фото

Солоне сало в розсолі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Часник, Сало, Розсіл
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю

Сало - це традиційне блюдо української кухні, яке дуже часто використовують при приготуванні котлет, тефтелей, м'ясних рулетів та інших страв. Розповім, як приготувати солоне сало в розсолі.

Засолка сала - процес не такий вже і складний. Крім традиційної засолювання можу запропонувати ще й рецепт сала в розсолі. Найголовніше в цій справі - вибрати якісне сало з м'ясною прорізом і обов'язково свіже. Якщо раніше ви не пробували зробити таке сало в розсолі, то рекомендую на перший раз взяти небагато, щоб перевірити рецепт.

  • Сало - 1 кілограм
  • Морська сіль (велика) - 1 Склянка
  • Вода - 2 склянки (приблизно)
  • Часник - 3 зубчики
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець горошком запашний - 5 штук
  • Суха зелень - 1 Чайна ложка
солоне сало в розсолі - фото крок 1
1. Для таких цілей рекомендую подчеревок (сало з м'ясною прорізом). Гарненько мою сало і витираю його серветками.
солоне сало в розсолі - фото крок 2
2. Щоб прискорити процес приготування нарізаю його невеликими шматочками, приблизно 3-4 сантиметра в товщину.
солоне сало в розсолі - фото крок 3
3. Сіль використовую морську велику. Пересипаю її в миску і заливаю окропом (2 склянки).
солоне сало в розсолі - фото крок 4
4. Розміщую сало в миску з солоною водою, потрібно щоб воно повністю занурилося.
солоне сало в розсолі - фото крок 5
5. Очищаю зубчики часнику і кладу їх до сала, додаю лавровий лист, перець і сушену зелень.
солоне сало в розсолі - фото крок 6
6. Перемішую і відправляю сало в холодильник на 12 годин, можна довше (якщо витримаєте).

Схожі рецепти