Солоне сало в розсолі
(покроковий рецепт з фото)
Сало - це традиційне блюдо української кухні, яке дуже часто використовують при приготуванні котлет, тефтелей, м'ясних рулетів та інших страв. Розповім, як приготувати солоне сало в розсолі.
Засолка сала - процес не такий вже і складний. Крім традиційної засолювання можу запропонувати ще й рецепт сала в розсолі. Найголовніше в цій справі - вибрати якісне сало з м'ясною прорізом і обов'язково свіже. Якщо раніше ви не пробували зробити таке сало в розсолі, то рекомендую на перший раз взяти небагато, щоб перевірити рецепт.
- Сало - 1 кілограм
- Морська сіль (велика) - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки (приблизно)
- Часник - 3 зубчики
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець горошком запашний - 5 штук
- Суха зелень - 1 Чайна ложка
1. Для таких цілей рекомендую подчеревок (сало з м'ясною прорізом). Гарненько мою сало і витираю його серветками.
2. Щоб прискорити процес приготування нарізаю його невеликими шматочками, приблизно 3-4 сантиметра в товщину.
3. Сіль використовую морську велику. Пересипаю її в миску і заливаю окропом (2 склянки).
4. Розміщую сало в миску з солоною водою, потрібно щоб воно повністю занурилося.
5. Очищаю зубчики часнику і кладу їх до сала, додаю лавровий лист, перець і сушену зелень.
6. Перемішую і відправляю сало в холодильник на 12 годин, можна довше (якщо витримаєте).