Смачне солоне сало
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати смачне солоне сало? мабуть, у кожної господині є свій рецепт і обов'язково секрет. Я розкрию свої секрети засолювання смачного сала, яке потім довго зберігається в холодильнику.
Це один з безлічі рецептів приготування смачного сала. Готується близько 5 днів (в залежності від кількості), після чого таке сало зберігається в морозильній камері досить довго. Подавати сало можна з будь-яким соусом на ваш смак.
- Сало свиняче - 500 грам
- Сіль - 100 грам
- Лавровий лист - 5 штук
- Часник - 3-5 зубчиків
1. Для засолювання смачного сала потрібно вибирати його зі шкурою і бажано з прошарками м'яса. У моїй родині люблять різний сало, і сьогодні я пропоную простий рецепт приготування смачного солоного сала без прорізи.
2. Часник видавлюємо через чеснокодавку (розрізані! ).
3. Сало пересолити неможливо, оскільки воно візьме стільки солі, скільки потрібно. Нарізаємо сало на шматочки, солимо і приправляємо за смаком.
4. Беремо півлітрову банку і складаємо туди сало шарами, пересипаючи його лавровим листом і часником. Потім закриваємо сало капроновою кришкою і відправляємо в холодильник на 5 діб.
5. Потім дістаємо сало, очищаємо від солі і інших спецій. Тепер його можна їсти і зберігати в морозильній камері довгий час.
6. Подавати смачне солоне сало можна з гірчицею, хрін, кетчупом або будь-яким іншим соусом до смаку.