Сало солоне
(покроковий рецепт з фото)
Даний рецепт сподобається всім любителям справжнього українського продукту - сала. Сьогодні я розповім, як приготувати сало солоне. Всі будуть в захваті саме від цього рецепта, не сумнівайтеся.
Солоне сало є дивним продуктом, який несе в собі масу корисних властивостей. Сало відмінно підійде в якості закуски до алкогольних напоїв, також відмінно підійде в якості начинки для бутербродів. Сало за цим рецептом виходить в міру солоним, ароматним і гострим за рахунок перцю і часнику. Обов'язково спробуйте приготувати цей рецепт, ви ні на секунду не пошкодуєте. Всі будуть в захваті. Смачного!
- Сало - 600 грам
- Часник - 6 зубчиків
- Чорний мелений перець - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 500 грам
- Вода - 6 склянок
1
Для початку необхідно розрізати сало. Ріжемо невеликими шматочками по 20-25 сантиметрів і шириною 10 сантиметрів.
2
Часник очищаємо і нарізаємо кожен зубчик на чотири частини.
3
Через кожні 3 сантиметра сала необхідно проткнути ножем, після чого в отвір викладаємо шматочки часнику, посипаємо перцем і викладаємо в посуд, бажано емальовану. Заливаємо розсолом (сіль + вода) і кладемо під прес. Наполягаємо на протязі одного тижня мінімум.
4
Далі сало можна перекласти в банку і також накрити кришкою або зберігати в кальці.