Салати з рибою і морепродуктами
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную на замітку всім любителям легких і вишуканих страв салат з рибою і помідорами в домашніх умовах, які можна зробити в різних варіаціях з одним набором інгредієнтів.
Такий рецепт приготування салатів з рибою і морепродуктами стане відмінним доповненням до святкового столу. Блюдо гідне ресторанного меню може бути зроблено без зайвого клопоту і особливих кулінарних умінь.
- Консервована біла квасоля - 400 грам
- Сьомга - 500 грам
- Креветки - 300 грам
- Мідії - 1 кілограм
- Помідор - 4 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Солодкий перець - 1 штука
- Салат "айсберг" - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Зелень - 1 пучок
- Гірчиця в зернах - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Перед вами набір необхідних інгредієнтів. Всі їх можна використовувати в цей простий рецепт салатів з рибою і морепродуктами або ж компонувати їх на смак.
2. Для приготування заправки необхідно об'єднати під 70 мілілітрів оливкової олії з гірчицею і соком лимона. Додати трохи солі і перцю за смаком, як слід перемішати заправку до однорідності.
3. Очистити цибулину і подрібнити. Помідори вимити, обсушити і також дрібно нарізати. Очистити солодкий перець (можна попередньо його обсмажити на вогні) і подрібнити. У глибокому салатнику з'єднати інгредієнти і додати заправку. Як випливає все перемішати і залишити, поки будуть готуватися інші інгредієнти.
4. Креветки зварити в підсоленій воді, при бажанні додавши перець горошком або лавровий лист.
5. Філе сьомги обсмажити на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії близько 5-7 хвилин. Важно не пересушить семгу, інакше салати з рибою і морепродуктами в домашніх умовах будуть сухими.
6. Також на сковороді обсмажити мідії, поки вони не розкриються, а потім акуратно дістати їх з раковин. Трохи остигнула рибу подрібнити.
7. На низ тарілки для подачі викласти трохи салату, порвав его руками.
8. Овочі на той час вже просочилися заправкою.
9. А далі найцікавіша частина процесу - збірка салату. З квасолі злити рідину і додати при бажанні до решти інгредієнтів.
10. Перед подачею присипати зверху трохи свіжої зелені, побризкати соком лимона і оливковою олією.