Салат зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Шпинат - це справжнє джерело вітамінів, він дуже корисний для організму. З його допомогою можна зробити дивовижні і смачні страви. Пропонуємо рецепт одного такого, як приготувати салат зі шпинатом.
Існує дуже багато рецептів салатів, основу яких складає шпинат. Крім цього, його додають при приготуванні супів, начинок для пирогів і пиріжків. Якщо вам набридли звичні салати, і ви шукаєте різноманітності, то цей салат особливо порадує вас. Він легкий і поживний, тому може стати відмінним сніданком. Готується дуже просто і швидко, без особливих надмірностей. Його можна подати і до легкого гарніру з відвареної картоплі, і овочів-гриль.
- Шпинат - 1 пучок
- Томат - 2 штуки
- Мигдаль - 20 грам
- Гриби - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Бекон - 3 штуки
- Оливкова олія - За смаком
- Бальзамічний оцет - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
1. Приготуємо заправку: підсмажуємо мигдаль, після чого відправляємо його в блендер, додаємо оливкова олія і бальзамічний оцет. Відварюємо яйце і подрібнюємо його на тертці, додаємо в блендер і всю масу перемішуємо. Моєму шпинат і витираємо паперовим рушником, викладаємо на тарілку. Томати миємо й нарізаємо скибочками, перемішуємо зі шпинатом.
2. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо трохи оливкового масла, гриби очищаємо, нарізаємо пластинами і обсмажуємо до повної готовності. Викладаємо їх на дно салатної тарілки.
3. Зверху на гриби укладаємо шпинат з помідорами, поливаємо готової заправкою. Солимо і перчимо. Бекон злегка обсмажуємо до золотистої скоринки і викладаємо зверху на подушку. Готовий салат залишаємо на хвилин 10 після чого подаємо до столу.