Салат з буряка з яблуками і шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат - саме те, що потрібно, щоб підкреслити смак м'яса, яке засмажили на грилі або запекли в духовці. Салат дуже стане в нагоді тим, хто до ночі зголоднів:) І взагалі він смачний і корисний!
Якщо ви особливо смачно приготували на обід м'ясо, до нього необхідний подати салат, який би тільки підкреслював яскравий смак основного блюда, а не заглушав його. Саме таким салатом і є цей, наданий на ваше огляд Готується він дуже легко і швидко, досить красиво виглядає і взагалі він смачний!
- Шпинат свіжий - 50-70 грам
- Буряк варена - 70-80 грам
- Яблуко - 1 штука
- Насіння суміш - 1 Чайна ложка
- Горіхи волоські - 2 штуки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
1. Листя шпинату ретельно промийте і максимально обсушіть. Викладаємо шпинат на тарілку.
2. Заздалегідь відварену і охолоджену буряк очистимо й наріжемо невеликими кубиками. Викладемо на шпинат.
3. Яблуко очистимо від шкірки і серцевини і нарізаємо такими ж шматочками, як і буряк. Викладаємо яблука поверх буряка.
4. Насіння заздалегідь підсушіть на сухій сковороді. Горіхи теж підсушіть і злегка подрібніть. Посипаємо салат горіхами і насіннячками.
5. Заправимо салат сумішшю лимонного соку і оливкового масла, додамо пару крапель бальзамічного оцту. Сіль і перець додаємо за смаком.
6. Смачний і корисний салат готовий!