«Гранатовий браслет» салат без буряка
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Красивий і яскравий листковий салат, прикрашений зернами граната, безумовно буде прикрасою вашого святкового столу. Варіантів приготування цього салату дуже багато, пропоную вам ще один, без буряка.
Опис приготування:
Цей салат давно став традиційним прикрасою святкового столу в багатьох сім'ях. Готують все його по різному, я ж запропоную вам скористатися цим рецептом, в якому розповім як приготувати"Гранатовий браслет, салат без буряка. Готується він досить легко, найскладніше - це прикрасити салат зернами граната:)
- Куряче філе - 300 грам
- Яйця варені - 2-3 штук
- Картопля - 3 штуки (зварений в шкірці)
- Морква - 2 штуки (варена)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Гранат - 1-2 штук
- Часник - 1-2 зубчиків
- Горіхи волоські очищені - 0, 5 склянки
- Майонез - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Підготуємо інгредієнти для салату. Відваримо куряче філе, яйця, моркву і картоплю.
Остигнуло куряче м'ясо дрібно нарізаємо.
Очистимо картоплю і нарізаємо дрібними кубиками, або натираємо на крупній тертці.
Очищену моркву подрібнюємо так само, як картопля. Або нарізаємо, або натираємо на тертці.
Крейда нарізану цибулю злегка обсмажити.
Очистимо й наріжемо зварені круто яйця.
І приступаємо до складання салату. У центр плоскої тарілки ставимо склянку або невелику баночку, а навколо неї викладаємо шарами спочатку картоплю, посолити і поперчити, смажена майонезом. Потім морква змішаємо з часником і викладемо на картопляний шар.
Змащуємо морквяний шар майонезом і наступним шаром будуть подрібнені горіхи.
Поверх горіхів викладемо куряче м'ясо, солимо, перчимо і змащуємо майонезом.
Тепер шар обсмаженого лука, а потім шар подрібнених яєць. Змащуємо.
І тепер прикрашаємо салат зернами граната. Прибираємо стакан, а салат відправляємо в холодильник хоча б на кілька годин, нехай шари просочаться.