Рецепт Салат «Гранатовий браслет» без буряка фото

Салат «Гранатовий браслет» без буряка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Картопля , Курка , Яйця , Курка копчена
Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На святковий стіл
Салати , Салат Гранатовий браслет
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Це традиційний рецепт відомого святкової страви трохи в нетрадиційному виконанні. Спробуйте рецепт, як приготувати салат"Гранатовий браслет" без буряка. Смачно, святково і дуже яскраво.

Опис приготування:

Варіацій на тему цього салату існує дуже багато, і кожен додає від себе якісь інші продукти, незмінним залишається його яскравий смак і чудовий зовнішній вигляд. Таке блюдо стане прикрасою новорічного столу або столу до будь-якого іншого свята. Він ситний, смачний і поживний.

  • Курка копчена - 300 грам
  • Картопля - 3 штуки
  • Яйце - 4 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Морквина - 2 штуки
  • Яблуко - 2 штуки
  • Горіхи - 100 грам
  • Гранат - 1 штука
  • Майонез - 70 грам
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
салат
1. Картоплю миємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо до готовності, дістаємо і охолоджуємо. Остиглий картопля очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.
салат
2. Яйця поміщаємо в каструлю з холодною водою і відправляємо на плиту, варимо 5-7 хвилин після закипання, ставимо під холодну воду, щоб шкаралупа краще відходила. Чистимо і натираємо на крупній тертці в окрему посудину.
салат
3. Морква не відварюємо, просто чистимо і моєму, а після цього натираємо на тертці в окрему миску. Можете використовувати крупну тертку або ж терку для моркви по-корейськи.
салат
4. Курку беремо копчену, відокремлюємо філе від кісток і хрящів. Нарізаємо м'ясо невеликими шматочками приблизно однакового розміру.
салат
5. Цибулину чистимо і моєму, нарізаємо дрібно і обсмажуємо на сковороді з додаванням невеликої кількості соняшникової олії. Яблука миємо й очищаємо від шкірки, натираємо їх на крупній тертці.
салат
6. Волоські горіхи чистимо і подрібнюємо в блендері. Гранат чистимо від шкірки і відокремлюємо зерна. Збираємо салат шарами, перекладаючи їх майонезом в такій послідовності: картопля, курка, цибуля з яйцями, яблука і морква. Посипаємо все горіхами, змащуємо майонезом і посипаємо гранатовими зернами. Ставимо в холодильник на півгодини. Потім подаємо до столу.

Схожі рецепти