«Гранатовий браслет» (салат з копченою куркою)
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Красивий і яскравий салат, який можна приготувати до будь-якого свята. Варіантів салату дуже багато, використовувати можна різні продукти, адже називається він так через свого оформлення у формі браслета.
Опис приготування:
Цей красивий і ошатний салат своїм яскравим виглядом безсумнівно прикрасить будь-який святковий стіл і приверне увагу гостей. Найчастіше такий салат готується в холодну пору року, а особливо часто його готують на Новий рік. Рецепт такого салату у кожного свій, а в цьому рецепті я розповім, як приготувати салат"Гранатовий браслет" з копченою куркою.
- Куряча грудка - 1 штука (копчена)
- Картопля відварна - 6 штук (середнього розміру)
- Яйця варені - 7-8 штук
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки (середнього розміру)
- Гранат - 2-3 штук
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Майонез - 200-250 грам
Підготуємо інгредієнти для салату. Заздалегідь відварити і остудити картопля і яйця, очистимо цибулю.
В першу чергу дрібно нарізаємо цибулю. Потім додамо до нього цукор і оцет, перемішати і залишити, нехай маринується хвилин 10-15.
Курячі грудки нарізаємо на дрібні кубики і викладаємо на велике плоске блюдо. Можна по центру страви поставити банку або склянку, щоб по центру був рівний і акуратний коло.
І змащуємо шаром майонезу.
Тепер віджимаємо вже маринована цибуля і викладаємо його поверх м'яса. Можна змастити майонезом, а можна відразу ж на цибулю викласти шар натертої на крупній тертці картоплі.
Змащуємо картопляний шар. Яйця очистимо й наріжемо на дрібні кубики.
І викладаємо шар з яєць. Кожен шар можна злегка підсолювати.
Змащуємо яєчний шар майонезом. Очистимо гранати.
І завершальний етап - прикрашаємо салат гранатовими зернами. Перед подачею до столу даємо салату настоятися мінімум години півтори-два. Можна ще додатково прикрасити зеленню або як підкаже фантазія.