Салат «Гранатовий браслет» з грибами і куркою
(покроковий рецепт з фото)
Свого часу цей салат отримав величезну популярність, основними інгредієнтами його стали картопля, буряк і гранатові насіння. Пропоную доповнити їх смак смаженими грибами і відварною курячим філе.
Здавалося б, звичайнісінький салат, недорогий, ніяких вишуканих інгредієнтів в ньому немає, та й в приготуванні простий. Але виходить він дуже смачним, а завдяки цікавій і оригінальній подачі буде доречно виглядати на новорічному столі. Я пропоную варіант, як приготувати салат & ампер; Quot; Гранатовий браслет& ампер; Quot; з грибами і куркою, саме в такому поєднанні інгредієнтів цей салат виходить по-справжньому святковим.
- Гранат - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Буряк - 1 штука
- Куряча грудка - 1 штука
- Печериці - 300 грам
- Майонез - 200 грам
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопля, буряк і морква заздалегідь відваріть (я це роблю з вечора), печериці очистите.
Печериці порізати невеликими шматочками і обсмажте в олії, посолити за смаком.
Курячі грудки відварити до готовності (не забудьте посолити воду) і поріжте невеликими шматочками.
Для салату виберіть велику круглу тарілку, викладіть на неї листя салату, а в середину поставте стакан (догори дригом). Навколо склянки першим шаром викладіть натертий на крупній тертці картопля.
Змастіть картопляний шар майонезом, тепер викладіть натерту на дрібній тертці моркву, знову злегка змастіть майонезом.
Викладіть подрібнену курячу грудку, покрийте і її шаром майонезу.
Наступний шар - обсмажені печериці, які теж покрийте майонезом.
Викладіть натерту на дрібній тертці буряк, рясно змастіть все майонезом.
Прикрасьте верх салату насінням граната. Салат "гранатовий браслет" з грибами і куркою готовий до подачі до новорічного столу.