Рецепт Пісний салат з буряка фото

Пісний салат з буряка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Фуршет, Тріада
Салати

Буряк - корисний овоч. Правда, їмо ми його не так вже й часто, а страви з буряком - все ті ж, обридлі. Пропоную приготувати абсолютно новий пісний салат з буряка, в який входить малина і горіхи.

Як приготувати пісний салат з буряка?

1. Буряк я зазвичай вдома не варю, купую відразу зварену або консервовану. Якщо ви зважилися варити буряк в домашніх умовах, то відваріть її у вільний час. Буряк має бути м'якою. Вариться вона в мундирі і чистимо її вже тоді, коли буряк охолоне. Рекомендую використовувати для цього салату міні-буряк. Отже, готову буряк наріжте наполовину (якщо вона маленька) або на невеликі шматочки.

2. Очищені волоські горіхи подрібніть в ступці або, загорнувши в кухонний рушник, побийте по ним качалкою. Обсмажте їх на середньому вогні протягом 5-6 хвилин.

3. Цибулину почистіть і наріжте тонкими півкільцями. Якщо хочете, можете злегка обсмажити цибулю або карамелізовану його, щоб він не був таким гострим.

4. Рукколу і малину промийте, просушіть на паперовому рушнику. Рукколу викладіть на велике блюдо сервіровки.

5. Зверху розподіліть нарізану буряк і ягоди малини. Покришите сир Фета. Викладіть цибулю.

6. Приготуйте соус для пісного салату з буряка. Для цього в невеликій мисці змішайте винний оцет (червоний), оливкова олія, мелений чорний перець.

7. Збризніть соусом пісний салат з буряка і подавайте.

Смачного!


  • Буряк варена (міні-буряк) - 300 грам
  • Грецькі горіхи - 100 грам
  • Рукола - 100 грам
  • Малина - 130 грам (можна замінити чорницею)
  • Сир фета - 100-150 грам
  • Винний оцет - 45 мілілітрів
  • Масло оливкове - 45 мілілітрів
  • Червона цибуля - 1/3 штуки (невеликий)
  • Чорний перець - За смаком
Як приготувати пісний салат з буряка?

1. Буряк я зазвичай вдома не варю, купую відразу зварену або консервовану. Якщо ви зважилися варити буряк в домашніх умовах, то відваріть її у вільний час. Буряк має бути м'якою. Вариться вона в мундирі і чистимо її вже тоді, коли буряк охолоне. Рекомендую використовувати для цього салату міні-буряк. Отже, готову буряк наріжте наполовину (якщо вона маленька) або на невеликі шматочки.

2. Очищені волоські горіхи подрібніть в ступці або, загорнувши в кухонний рушник, побийте по ним качалкою. Обсмажте їх на середньому вогні протягом 5-6 хвилин.

3. Цибулину почистіть і наріжте тонкими півкільцями. Якщо хочете, можете злегка обсмажити цибулю або карамелізовану його, щоб він не був таким гострим.

4. Рукколу і малину промийте, просушіть на паперовому рушнику. Рукколу викладіть на велике блюдо сервіровки.

5. Зверху розподіліть нарізану буряк і ягоди малини. Покришите сир Фета. Викладіть цибулю.

6. Приготуйте соус для пісного салату з буряка. Для цього в невеликій мисці змішайте винний оцет (червоний), оливкова олія, мелений чорний перець.

7. Збризніть соусом пісний салат з буряка і подавайте.

Смачного!

Схожі рецепти