Пісний салат з буряка
(покроковий рецепт з фото)
Буряк - корисний овоч. Правда, їмо ми його не так вже й часто, а страви з буряком - все ті ж, обридлі. Пропоную приготувати абсолютно новий пісний салат з буряка, в який входить малина і горіхи.
Як приготувати пісний салат з буряка?
1. Буряк я зазвичай вдома не варю, купую відразу зварену або консервовану. Якщо ви зважилися варити буряк в домашніх умовах, то відваріть її у вільний час. Буряк має бути м'якою. Вариться вона в мундирі і чистимо її вже тоді, коли буряк охолоне. Рекомендую використовувати для цього салату міні-буряк. Отже, готову буряк наріжте наполовину (якщо вона маленька) або на невеликі шматочки.
2. Очищені волоські горіхи подрібніть в ступці або, загорнувши в кухонний рушник, побийте по ним качалкою. Обсмажте їх на середньому вогні протягом 5-6 хвилин.
3. Цибулину почистіть і наріжте тонкими півкільцями. Якщо хочете, можете злегка обсмажити цибулю або карамелізовану його, щоб він не був таким гострим.
4. Рукколу і малину промийте, просушіть на паперовому рушнику. Рукколу викладіть на велике блюдо сервіровки.
5. Зверху розподіліть нарізану буряк і ягоди малини. Покришите сир Фета. Викладіть цибулю.
6. Приготуйте соус для пісного салату з буряка. Для цього в невеликій мисці змішайте винний оцет (червоний), оливкова олія, мелений чорний перець.
7. Збризніть соусом пісний салат з буряка і подавайте.
Смачного!
- Буряк варена (міні-буряк) - 300 грам
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Рукола - 100 грам
- Малина - 130 грам (можна замінити чорницею)
- Сир фета - 100-150 грам
- Винний оцет - 45 мілілітрів
- Масло оливкове - 45 мілілітрів
- Червона цибуля - 1/3 штуки (невеликий)
- Чорний перець - За смаком
1. Буряк я зазвичай вдома не варю, купую відразу зварену або консервовану. Якщо ви зважилися варити буряк в домашніх умовах, то відваріть її у вільний час. Буряк має бути м'якою. Вариться вона в мундирі і чистимо її вже тоді, коли буряк охолоне. Рекомендую використовувати для цього салату міні-буряк. Отже, готову буряк наріжте наполовину (якщо вона маленька) або на невеликі шматочки.
2. Очищені волоські горіхи подрібніть в ступці або, загорнувши в кухонний рушник, побийте по ним качалкою. Обсмажте їх на середньому вогні протягом 5-6 хвилин.
3. Цибулину почистіть і наріжте тонкими півкільцями. Якщо хочете, можете злегка обсмажити цибулю або карамелізовану його, щоб він не був таким гострим.
4. Рукколу і малину промийте, просушіть на паперовому рушнику. Рукколу викладіть на велике блюдо сервіровки.
5. Зверху розподіліть нарізану буряк і ягоди малини. Покришите сир Фета. Викладіть цибулю.
6. Приготуйте соус для пісного салату з буряка. Для цього в невеликій мисці змішайте винний оцет (червоний), оливкова олія, мелений чорний перець.
7. Збризніть соусом пісний салат з буряка і подавайте.
Смачного!