Пісний суп-пюре з буряка
(покроковий рецепт з фото)
Для пісного і вегетаріанського столу і для дитячого харчування перших років життя пропоную яскравий, смачний, густий і ситний суп-пюре з буряка. Смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Це легко і швидко! При наявності відвареного буряка, ваш обід буде готовий всього за півгодини. Рецепт, як приготувати пісний суп-пюре з буряка, досить простий. Подробиці дивіться в покроковому рецепті.
- Буряк - 400 грам
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Капуста білокачанна - 300-400 грам
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 літр
- Часник сушений - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1/2 чайних ложки
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
Підготуйте необхідні продукти. Буряк попередньо відваріть до готовності. Овочі помийте, очистіть.
Всі овочі, крім капусти, наріжте дрібними кубиками. У каструлі з подвійним дном або сотейнику розігрійте оливкову олію. Картопля, морква, цибуля посоліть і додайте сушений часник, koriandr. Обсмажте овочі протягом 2 хвилин, помішуючи. Якщо хочете отримати більш дієтичний варіант супу, то крок з обсмажуванням пропустіть. Залийте овочі водою, доведіть до кипіння. Варіть на повільному вогні протягом 5 хвилин.
Капусту дрібно наріжте.
Додайте в каструлю, варіть до готовності капусти.
Відварну буряк полийте лимонним соком, щоб зберігся її яскравий колір. Додайте в суп, варіть протягом 2 хвилин. Злийте бульйон.
Збийте овочі за допомогою блендера до стану пюре. Влийте бульйон, доведіть суп-пюре до потрібної густоти. Смачного!