Суп-пюре з буряка
(покроковий рецепт з фото)
Суп-пюре з буряка я роблю з медом і кмином, що дає чудовий насичений смак супу. Спробуйте, ви полюбите цей легкий суп-пюре, який одночасно і смачний, і корисно, і бюджет.
Суп-пюре з буряка дуже корисний. У буряках багато заліза, фосфору, міді і вітаміну С. Буряк сприяє гарному травленню. Пам'ятаю, як ще моя бабуся їла варену буряк при розладах шлунка. Тому до буряка потрібно поставитися більш серйозно, а не робити її додатковим інгредієнтом. Рецепт супу-пюре з буряка збагатить вас ще одним варіантом приготування повноцінного страви, в якому буряк - прима. Удачі в приготуванні!
- Варена буряк - 500 грам
- Варена морква - 1 штука
- Лимон - 0, 5 штуки (нам знадобиться сік.)
- Бульйон - 500 мілілітрів (візьміть будь-який, на ваш смак. Це може бути і овочевий і м'ясний, наприклад, курячий.)
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
Зваріть овочі. Морква і буряк нам потрібні вареними. Я вказав це в інгредієнтах, нагадую ще раз; ) Викладіть буряк в блендер і гарненько подрібніть.
Тепер до буряка додайте моркву і бульйон. Збийте все, перемішайте.
Вилийте отриману масу в каструлю і доведіть до кипіння.
Після п'яти хвилин кипіння додайте сметану, мед, лимонний сік і спеції (кмин, сіль і перець).
Прикрасьте суп-пюре з буряка зернятками кмину. Смачного! :)