Рецепт Крем-суп з буряка фото

Крем-суп з буряка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Супи, Крем-суп

Я продовжую варити мої улюблені легкі супчики. На цей раз прочитайте про те, як приготувати крем-суп з буряка. Такий вершковий, м'який, корисний і швидкий. Знайомтеся з рецептом!

Я би сказала, що цей суп одночасно є і другою стравою, оскільки дуже схожий на пюре. Також його відмінною рисою є те, що він холодний. Тому можете сміливо додавати до нього свіжі огірки, зелень і сметану. Він дуже ситний і має насичений смак, особливо вприкуску з хлібом або часниковими грінками.

  • Буряк - 3 штуки
  • Картопля - 1 штука
  • Селера - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
  • Цукор тростинний - 1 Ст. Ложка
  • Вустерський соус - 1 Ст. Ложка
  • Лимонний сік - 0, 5 чайних ложки
  • Лавровий лист - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
крем-суп з буряка - фото крок 1
Буряк помийте, очистіть і натріть на крупній тертці. Цибуля, селеру і картоплю також почистіть, промийте і крупно наріжте.
крем-суп з буряка - фото крок 2
У каструлі на олії пасеруйте цибулю з селерою протягом 10 хвилин, постійно помішуючи.
крем-суп з буряка - фото крок 3
Потім в каструлю додайте картоплю і влийте 5 склянок води. Готуйте на повільному вогні близько 20 хвилин.
крем-суп з буряка - фото крок 4
В іншу каструлю помістіть буряк. Заправте її цукром і оцтом, влийте 1 склянка води. Доведіть масу до кипіння, а потім протомитися її на маленькому вогні під кришкою протягом 30 хвилин.
крем-суп з буряка - фото крок 5
Остудіть все овочі, а потім з'єднайте їх в блендері або в міксері. Зробіть пюре, а потім знову доведіть масу до кипіння.
крем-суп з буряка - фото крок 6
У суп додайте сіль, соус, перець, лимонний сік і лавровий лист. При подачі лавровий лист приберіть. Суп охолодіть в холодильнику і пробуйте.

Схожі рецепти