Крем-суп з буряка
(покроковий рецепт з фото)
Я продовжую варити мої улюблені легкі супчики. На цей раз прочитайте про те, як приготувати крем-суп з буряка. Такий вершковий, м'який, корисний і швидкий. Знайомтеся з рецептом!
Я би сказала, що цей суп одночасно є і другою стравою, оскільки дуже схожий на пюре. Також його відмінною рисою є те, що він холодний. Тому можете сміливо додавати до нього свіжі огірки, зелень і сметану. Він дуже ситний і має насичений смак, особливо вприкуску з хлібом або часниковими грінками.
- Буряк - 3 штуки
- Картопля - 1 штука
- Селера - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Цукор тростинний - 1 Ст. Ложка
- Вустерський соус - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Буряк помийте, очистіть і натріть на крупній тертці. Цибуля, селеру і картоплю також почистіть, промийте і крупно наріжте.
У каструлі на олії пасеруйте цибулю з селерою протягом 10 хвилин, постійно помішуючи.
Потім в каструлю додайте картоплю і влийте 5 склянок води. Готуйте на повільному вогні близько 20 хвилин.
В іншу каструлю помістіть буряк. Заправте її цукром і оцтом, влийте 1 склянка води. Доведіть масу до кипіння, а потім протомитися її на маленькому вогні під кришкою протягом 30 хвилин.
Остудіть все овочі, а потім з'єднайте їх в блендері або в міксері. Зробіть пюре, а потім знову доведіть масу до кипіння.
У суп додайте сіль, соус, перець, лимонний сік і лавровий лист. При подачі лавровий лист приберіть. Суп охолодіть в холодильнику і пробуйте.