Салат з восьминога з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Я відчуваю справжню пристрасть до морепродуктів! Адже вони не просто гарні на смак, але і корисні. Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати салат з восьминога з картоплею. Нескладний святковий рецепт!
Такий салат прийнято подавати в теплому вигляді, тоді він більш ароматний і приємний на смак. Однак я нерідко їм його і в холодному вигляді, коли лінь розігрівати заново. Тут головне зробити правильну заправку, тоді смак буде відмінний в будь-якому вигляді! А заправку я зазвичай готую на основі меду та гірчиці, з додаванням лимонного соку.
- Восьминоги міні - 500 грам
- Картопля - 5 штук
- Салат - 150 грам
- Лук червоний - 1 штука
- Орегано сушений - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Помідори черрі - 6 штук
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
- Бальзамічний оцет - 2 чайних ложки
- Гірчичний - 0, 5 чайних ложки
- Мед рідкий - 0, 5 чайних ложки
Маленькі осьминожки дуже гарні для салатів. З ними не потрібно довго возитися. Необхідно просто розморозити їх і кинути в окріп. Варимо восьминогів пару хвилин, щоб вони не загрубелі.
Картоплю нарізаємо на брусочки. Варимо в окропі 15 хвилин. Воду з-під картоплі зливаємо.
На сковорідці обсмажуємо цибулю, поки він не стане золотистим. Це займе 7 хвилин. Потім кидаємо восьминогів, приправляем сіллю і орегано. Обсмажуємо 5 хвилин. Після чого додаємо відварену картоплю. Перемішуємо і обсмажуємо пару хвилин.
Листочки салату викладаємо на тарілку. Зверху - обсмаженого восьминога з картоплею і черрі. Заправляємо горчичкой, медом і соком лимона. Смачного!