Суп з восьминога
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите морепродукти, спробуйте приготувати наваристий крем-суп з восьминогів і нуту. За консистенцією суп нагадує густу кашу, що робить його неймовірно насиченим і поживним.
Дивіться, як приготувати суп з восьминога в домашніх умовах. Перед початком приготування нут слід замочити в холодній воді на 10-12 годин, щоб потім було зручно його відварити. Восьминогів також слід попередньо розморозити, а потім зварити в окропі. Після цього восьминоги обсмажуються з часником на маслі, що надає їм особливий смак. Хай щастить!
- Восьминоги маленькі - 400 грам
- Luk-salotų - 4 штуки
- Селера - 1 штука (стебло)
- Морква - 1 штука
- Помідори - 400 грам (у власному соку)
- Гайка - 500 грам
- Спеції - За смаком (куркума, koriandr)
- Масло оливкове - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Нут слід попередньо залити холодною водою і залишити на всю ніч. Потім промити, знову залити водою і варити 45-50 хвилин. Тим часом, подрібніть цибулю, часник і селера, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на оливковій олії 7-8 хвилин, помішуючи.
Додайте спеції.
Помістіть в каструлю томати. Перемішайте і тушкуйте 10 хвилин.
Зварений нут перекладіть в тарілку. Воду, в якій він варився, не виливайте.
Додайте нут в каструлю до овочів. Перемішайте, Тушіте 3-4 хвилини. Влийте воду, в якій варився нут. Продовжуйте готувати на повільному вогні. За допомогою погружного блендера перетворите масу в пюре. Якщо суп занадто густий, додайте води. Коли закипить, provara 2 хвилини і зніміть з вогню.
Розморожених восьминогів промийте, а потім відваріть в киплячій воді 5-6 хвилин.
Злийте воду. Розігрійте трохи оливкового масла і обсмажте восьминогів на сковороді з додаванням часнику 3-4 хвилини.
Розлийте суп по тарілках, зверху викладіть восьминогів. Смачного!