Щупальця восьминога в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Побувавши в Іспанії, привезла звідти рецепт смачних щупалець восьминога в духовці. Тепер цією стравою я балую сім'ю на свята. Спробуйте приготувати ніжне м'ясо восьминога з пряним ароматом.
Подавайте щупальця восьминога з скибочками лимона, його кислинка чудово відтіняє смак м'яса восьминога. Таке блюдо точно не залишить байдужими ні гостей, ні домочадців. Щупальця восьминога, приготовані в духовці, зійдуть як самостійну страву, також його можна подавати з будь-яким гарніром або овочами.
- Щупальця восьминога - 900 грам
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Сік лимона - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- Сушений орегано - 1/2 чайних ложки
1
Щупальця восьминога помістіть в каструлю, залийте їх водою.
2
Доведіть до кипіння і варіть протягом 40 хвилин.
3
Дістаньте щупальця з окропу в тарілку, полийте оливковою олією і додайте нарізаний часник.
4
Залиште щупальця маринуватися 40-60 хвилин при кімнатній температурі.
5
Замариновані щупальця помістіть в форму для випічки і поставте в розігріту духовку на 180 градусів на 20-30 хвилин до готовності.
6
В окремій ємності змішайте оливкова олія і лимонний сік і орегано.
7
Порційно подавайте щупальця, соліть й перчимо їх прям перед подачею, присипте дрібно посіченою петрушкою і полийте соусом.