Щупальця кальмара в банку
(покроковий рецепт з фото)
Дуже цікавий спосіб приготування, та й чистити щупальця дуже ретельно при такому способі не потрібно. Спробуйте цей оригінальний делікатес.
Щупальця кальмара, приготовані таким способом, виходять дуже ніжними. Овочі можна нарізати довільно. За такий час вони перетворюються практично в соус. Чистити щупальці дуже проблематично, але для цього рецепта цього не потрібно. Тут потрібно прибрати чорну плівку в підставі, гарненько промити і прибрати плівку, яка відділяється. Але Ви можете і почистити їх більш ретельно за допомогою окропу, а потім промивши холодною водою. Банку з сумішшю краще ставити на деко, застелений папером для випічки або силіконовим килимком.
Після приготування прибирайте фольгу дуже акуратно, легко можна обпектися паром. Щупальця можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді, з соусом. Як гарнір чудово підійде рис.
- Щупальця кальмара - 600 грам
- Морква - 1 штука (велика)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Чорний перець - 1/4 чайних ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1/2 чайних ложки
Смачного!