Щупальця кальмара в банку
(покроковий рецепт з фото)
Дуже цікавий спосіб приготування, та й чистити щупальця дуже ретельно при такому способі не потрібно. Спробуйте цей оригінальний делікатес.
Опис приготування:
Щупальця кальмара, приготовані таким способом, виходять дуже ніжними. Овочі можна нарізати довільно. За такий час вони перетворюються практично в соус. Чистити щупальці дуже проблематично, але для цього рецепта цього не потрібно. Тут потрібно прибрати чорну плівку в підставі, гарненько промити і прибрати плівку, яка відділяється. Але Ви можете і почистити їх більш ретельно за допомогою окропу, а потім промивши холодною водою. Банку з сумішшю краще ставити на деко, застелений папером для випічки або силіконовим килимком.
Після приготування прибирайте фольгу дуже акуратно, легко можна обпектися паром. Щупальця можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді, з соусом. Як гарнір чудово підійде рис.
- Щупальця кальмара - 600 грам
- Морква - 1 штука (велика)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Чорний перець - 1/4 чайних ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1/2 чайних ложки
Смачного!