Салат з кальмара з яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Морепродукти люблю і вмію їх готувати. Найголовніше не перетримати їх при термічній обробці (варінні, запіканні або обсмажуванні). Розповім, як приготувати салат з кальмара з яйцем.
В одній з мережі японських ресторанів подають таку страву, за образом і за наявністю інгредієнтів воно схоже на знаменитий і всіма улюблений "цезар", але з невеликою варіацією. Салат дуже смачний, вишуканий і ситний, за рахунок наявності в ньому локшини удон. Його можна подати теплим або холодним. Пробуйте!
- Удон - 3 пучка (порції)
- Креветки - 15 штук
- Кальмар - 1 штука
- Листя салату - За смаком
- Морква - 1 штука
- Черрі - 9 штук
- Яйця - 3 штуки
- Соус для салату «Цезар» - За смаком
- Пармезан - За смаком
- Соєвий соус - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
1. У каструлю наливаю воду, додаю сіль і доводжу до кипіння. Відправляю туди неочищені креветки, варю 20 секунд, а після цього дістаю креветки, остуджують і очищаю їх. Відварюю яйця, щоб схопився тільки білок, а жовток залишився рідким (2-3 хвилини після закипання).
2. Кальмар мою і відділяю голову, щупальця. Гарненько чищу і мою, нарізаю кальмар тонкими кільцями і відварюю у воді після креветок. Відправляю на 20 секунд, після цього дістаю і викладаю в холодну воду, щоб вони не переварились.
3. Морква чищу і мою, потім нарізаю дрібною соломкою. Помідори мою, видаляю плодоніжки і нарізаю кожен на 4 часточки.
4. Локшину удон відправляю в киплячу воду і відварюю до м'якості, після цього виливаю в друшляк і обполіскую холодною водою.
5. Викладаю на тарілку вермішель і поливаю соєвим соусом, перемішую.
6. Для сервіровки страви: викладаю удон, потім вимиті і висушені листя салату, розкладаю черрі і морква, кільця кальмара і креветки. Посипаю страву тертим пармезаном, поливаю соусом і в центр викладаю яйце, виливаючи його вміст.